А1 финализира сделката за придобиването на СТЕМО

1125
А1 финализира сделката за придобиването на СТЕМО
Снимка: А1

A1 България, част от А1 Group, официално приключи придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български системни интегратори - СТЕМО. Сделката беше обявена в края на май и е част от дългосрочната стратегия на А1 за развитие в областта на ICT и IoT бизнес услугите.

Придобиването беше финализирано и предстои да бъде вписано и в Търговския регистър, след като в началото на юли получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С това процесът по финализиране на сделката приключва успешно и двете компании ще продължат да работят поотделно за постигането на обща цел - дигитализация на бизнеса в страната. СТЕМО ще продължи да функционира като отделна компания.

Звукът минава на следващо ниво с Huawei FreeBuds Pro 2

Слушането на музика и провеждането на телефонни разговори се превръща в изживяване от ново поколение с новите безжични слушалки Huawei ...

През последните няколко години A1 следва стратегия, насочена към диверсификация на приходите извън сферата на традиционните телекомуникационни услуги, в която компанията е пазарен лидер в страната по приходи за 2021 година. А1 вече от няколко години предлага услуги в сферата на системната интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service и решения за киберсигурност. Телекомът разполага с два собствени центъра за данни в страната и с единствената национална IoT мрежа, която използва технологичния стандарт Narrowband-IoT.

Сделката ще доведе до сътрудничество между екипите на двете компании в сферата на системната интеграция, мрежовите решения, услугите за киберсигурност и защита и внедряването на софтуер. Общата цел на А1 и СТЕМО е чрез синергия да постигат по-добри резултати, като предлагат повече и още по-комплексни и висококачествени услуги на бизнес клиентите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...