Анализират щетите от земетресението в София

3192
Анализират щетите от земетресението в София

Повече от три месеца след земетресението Столична община реши да анализира защо се стигна до повреди в редица сгради в София, предаде БГНЕС.

Зам. кметът на общината Дончо Барбалов обяви тази седмица процедура на договаряне без обявление по реда на Закона за обществените поръчки. Покана за участие в процедурата е изпратена само до Център за научни изследвания и проектиране при УАСГ.

Експертите ще трябва да направят оценка на експлоатационната и проектна сигурност на строителната конструкция за установяване на причините за дефектите и повредите от земетресението на 22.05.2012 г. Ще трябва и да се набележат мерки за възстановяване и осигуряване на надеждността при бъдещи трусове на няколко жилищни сгради в ж.к. "Борово" - бл. 228, бл. 228А и бл. 230; - бл. 229 и бл. 231.

Ще се оценява и сигурността на строителната конструкция и ще се набелязват мерки за осигуряване на надеждността на 93 ОДЗ в "Красно село", 180 ОДЗ в село Герман, Джамия Баня Баши, две сгради в с. Марчаево, 167 ОДЗ в "Триадица", 148 СОУ в "Слатина", 51 ОДЗ в "Илинден", 76 СОУ във "Възраждане, 164 СОУ, във "Връбница".

Редактор: Сияна Любомирова

Задължават общини да застраховат срещу земетресения

На редовното си заседание днес правителството предлага промени в Закона за общинската собственост, които въвеждат като задължение на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com