Мишел открива номинацията на Обама с танци

3964
Мишел открива номинацията на Обама с танци

Първата дама на САЩ Мишел Обама ще открие танците за номинацията на съпруга си за втори мандат за президент. Те ще се състоят днес в Шарлот, Северна Каролина. Там Демократическата партия ще издигне официално кандидатурата на Обама за изборите на 6 ноември. Пред делегатите ще говори и 42-ият президент на САЩ Бил Клинтън, наричан неслучайно „тежката артилерия” на партията, предаде Стандарт нюз.

Междувременно американският президент посети Луизиана, за да види как върви борбата с наводненията след урагана "Айзък". Бурята премина през щата и нанесе щети за милиарди долари. Все още на много места в Луизиана, Мисисипи и Арканзас електричеството е прекъснато. Посещението на Обама беше отговор на визитата на съперника му Мит Ромни. Той е кандидат за президент на републиканците.

Въпреки изявите на Обама, последни социологически проучвания на американските медии сочат, че популярността на съпругата му е доста по-висока. Нейният рейтинг се движи между 65 и 70 % или с над 20 пункта над тази на Барак Обама.

В ожесточената надпревара с Ромни, Мишел може да помогне много на съпруга си. Специалистите смятат, че сблъсъкът на дамите може да се окаже решаващ за окончателните предпочитания на американските граждани.

Редактор: Ая Косарова

Поддържах Обама, но ако бях американец, сега щях да гласувам за Ромни

Много свободен и съкратен превод на статия, написана от Даниел Хенън за Telegraph. Авторът е английски писател, журналист и член на Евр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com