Бебе пони зарадва столичния зоопарк

12609
Бебе пони зарадва столичния зоопарк
Снимка: Getty Images

Две от понитата в софийската зоологическа градина - Марта и Вихър, са станали родители. Това съобщи д-р Николай Скендерски, ръководител на Ветеринарната клиника в Зоопарка, предаде "Фокус".

"Бебето е черно на цвят, на няколко часа е, суче на крака, в момента - спинка. Предполагам, че е от женски пол, тъй като има малка типична глава, но не съм сигурен на сто процента. В момента не можем да влезем в бокса, тъй като майка му го пази, не искаме да го тормозим, докато не укрепне, и докато вторичните полови белези не станат видими. Майката Марта на цвят е бежово-бяла, а то е черно, тъй като такъв е таткото Вихър, то е бебенце на Марта и Вихър. Историята на Вихър е известна, той имаше коса фрактура на крайника и имаше луд късмет - с подходящи шини го запазихме. За името ще се решава, след като стане ясно дали е мъжко или женско", разказа д-р Николай Скендерски.

Лов на скрити яйца в зоопарк София

Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Но фондация Credo Bonum и издателство Ciela про...

По думите му, ако понито е женско, е много добър знак да се роди конче в Годината на коня. "Женското, при всички случаи, си е добро предзнаменование, знак за плодородие", каза д-р Скендерски.

В момента в зоопарка се раждат и други животни. "Успяваме почти всяка година от Марта да извадим конче, тя се оказа много добра майка. Имаме малки мармозетки, всичко мъти, ври и кипи в Зоопарка в момента", каза д-р Скендерски.

Според него животните се чувстват добре и голямото внимание на посетителите не ги смущава.

"Логичният извод е следният: След като има размножителен процес, значи не сме за оплакване. Щом биологията върви, раждат се бебета, животните определено се чувстват добре", коментира специалистът.

Лов на скрити яйца в зоопарк София

Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Но фондация Credo Bonum и издателство Ciela про...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com