Българските шофьори затвориха "Кулата", направиха жива верига

2285
Българските шофьори затвориха "Кулата", направиха жива верига
Снимка: БГНЕС

Български превозвачи блокираха ГКПП Кулата, не преминават никакви превозни средства и в двете посоки. Изключение се прави само за болни.

Крайната мярка е в отговор на неспазване договорения коридор с протестиращите гръцки фермери. Опашката от ТИР-ове пред граничния пункт на наша територия е 12 км. Преди граничния пункт има блокада от автомобил на Гранична полиция, на около 1 километър преди патрул на Пътна полиция спират и леки автомобили.

Изходите на пункта от гръцка страна са блокирани с огради.

Протестиращите искат на барикадата да пристигнат еврокомисари, тъй като явно договорките на междуправителствено ниво не се спазват.

„Вчера в 13 часа бе нарушен от гръцка страна договореният коридор, който трябваше да бъде отворен до 16 часа. Протестът ни започна в 11 часа днес, когато трябваше да пуснат товарните автомобили, чуваме, че това няма да стане в продължение на 72 часа”, казаха протестиращите.

Те попитаха каква е разликата между леките автомобили, автобусите и те с камионите.

„Единственият начин да получим отговор е така нареченият протест, който правим в момента. Единственото изключение, което правим, е за болни хора, които доказват, че не могат да бъдат на опашката”, каза един от протестиращите, цитиран от БГНЕС.

Преди седмица - на 9 февруари български шофьори и превозвачи отново блокираха пункта за 10 часа.

Превозвачите направиха жива верига на граничния пункт. По информация на българските шофьори техните колеги на гръцка територия не се пропускат да преминат през границата, дори и пеша.

Българските превозвачи започват блокада на цялата гръцка граница

Българските превозвачи започват да блокират ГКПП-тата с Гърция. Това каза председателят на БАСАТ Миролюб Столарски във връзка с това, ч...

На граничния пункт колоната от товарни автомобили непрекъснато се увеличава. Някои от леките коли и автобусите престояват в село Кулата. Българските шофьори ще организират около 16.00 часа протестен митинг. Към този час се организира микробус, който да събере шофьорите, чакащи в колоната, която вече е над 12 км. Шофьорите информираха, че собствениците на български транспортни фирми подготвят блокада за утрешния ден на ГКПП „Маказа - Нимфея” и ГКПП „Капитан Петко войвода”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com