Цветелина Бориславова "почерпила" властта с безплатен ски лифт

15156
Цветелина Бориславова "почерпила" властта с безплатен ски лифт

Министър-председателят, министри, народни представители и членове на техните семейства могат да получат при поискване безплатни лифт карти за дневно и нощно ползване на всички съоръжения в курорта Пампорово.

Това гласи заповед на изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков, с която Mediapool разполага. Необяснимата преференция е била за сезон 2010/2011. От дружеството отказали да коментират информацията и поискали да им бъде изпратен писмен въпрос.

Мажоритарен собственик на "Пампорово" АД е Цветелина Бориславова, която до преди няколко години беше официалната половинка на премиера Бойко Борисов (Дори и днес, демонстрирайки независимостта си от лобистки натиск, Борисов декларира: "Аз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам") .

В заповедта на "Пампорово" АД е посочено, че картите за представителите на властта се издават след съгласие на Бориславова или прокуриста на инвестиционния й фонд "Си Ес Ай Еф" (CSFI) Диян Станчев.

Картите за членовете на правителството, депутатите и техните семейства са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение "Government", е посочено в заповедта на "Пампорово" АД.

Дневната лифт картата за възрастен на Пампорово е 50 лева, а нощното каране е 18 лева. Сезонната лифт карта в комплекса е пък е 950 лева. Тъй като в заповедта е посочено, че за картите на властта се води отчет, от дружеството могат лесно да направят справка каква сума са спестили на министри, депутати и т.н. Представител на "Пампорово" АД обеща и отговор на въпрос на Mediapool дали преференцията за управляващите е редовна практика и се прави всяка година.

Информацията за безплатните лифт карти на властта в Пампорово (най-вероятно и други курорти правят подобни подаръци) идва на фона на подновените трудни преговори между природозащитници и инвеститори за нови регламенти за строителство на ски съоръжения в планините. Управляващите обещаха Законът за горите да се гласува след постигане на консенсус от всички страни, но при подобни подаръци не е изненада пламенната защита на интересите на ски инвеститорите, която ГЕРБ демонстрира до момента.

По време на среща с природозащитници в понеделник Бойко Борисов има едно основно послание – че не работи в полза на лобисти и олигарси. "Мачкаха ме 25 години, сега пак през уж демократични процеси ще ни мачкат."

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество