Демонтират палатките от бежанския център в Харманли

20973
Демонтират палатките от бежанския център в Харманли
Снимка: БГНЕС

Палатките в бежанския център в Харманли ще бъдат демонтирани, решиха представителите на институциите, ангажирани с кризата на спешна среща при областния управител на Хасково Кадир Исов, предаде Стандарт нюз.

Хората вече са изведени от временните съоръжения. 200 от тях са настанени в 3 от големите помещения, които се намират на входа на центъра. Чужденци са приютени и в помещенията, които според първоначалните разчети бяха предназначени за столова.

Вигенин: Вече се справяме с бежанската ситуация

Вече влизаме във възможностите си да се справяме с бежанската ситуация, като правителството взима всички необходими мерки. Получихме ...

В момента в центъра има 640 домуващи. Само за последните два дни на външни адреси са изведени 140 лица. Във вторник броят на домуващите в центъра обаче отново се е увеличил с приема на нова група от 50 бежанци. От настанените 172 са деца.

Като един от основните проблеми ръководителите на структури заявиха на срещата при областният управител липсата на персонал в центъра, който да работи с желаещите бежански статут.

Има нужда и от назначаването на постоянен лекарски екип, който да се грижи за хората. Сега медицинската помощ в центъра се осигурява от екипи на спешното.

За предотвратяването на епидемии във вторник вечерта започна и раздаването на дезинфектанти и предпазни маски във връзка с очакваните респираторни заболявания.

Масов бой в общежитието за бежанци в "Овча купел"

Мъж и жена са ранени при масов бой в общежитията за бежаци в столичния квартал "Овча купел". Полицейски патрули са се насочили незбавно...

От регионалната дирекция за социално подпомагане се ангажираха и да увеличат социалните служители в лагера от 3-ма на 5-има.

Друга спешна мярка е извършването на инвентаризация на оборудване с постелъчно бельо. Ще се търси помощта на Агенцията по безопасност на храните и Държавно горско стопанство. За двете големи помещения, където са настанени хора, се обсъждат варианти за отопление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com