#ДАНСwithme отново подкрепи студентите

20983
#ДАНСwithme отново подкрепи студентите
Снимка: Протестна мрежа

Кръстовището пред Ректората на Софийския университет е блокирано от протестиращи. Спряно е движението по бул. "Цар Освободител" от ул. "Раковски" до бул. "Васил Левски", предаде Стандарт нюз.

Част от студентите тръгнаха от двора на СУ „Св. Климент Охридски" и се присъединиха към протестното шествие, което е блокирало кръстовището. По пътя към кръстовището студентите държаха голям лозунг който гласи „Липса на морал, обществото пред провал".

Студенти от Нов български университет се готвят да блокират Околовръстния път

Студенти от Нов български университет (НБУ) съобщиха, че ще блокират по обяд Околовръстното шосе в София в знак на съпричастност с иска...

Една част от шествието се е насочило към сградата на Народното събрание.

Протестиращите скандират „оставка", свирят на свирки, развяват български знамена. В района има засилено полицейско присъствие. Студенти от УНСС обявиха, че днес е била окупирана зала в университета, която се намира точно срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава вече седми ден, като и днес е неучебен ден за лекциите и упражненията в Ректората. Очаква се тази вечер Студентският съвет на Софийския университет отново да има заседание, на което да уточни позицията си.

В същото време  централата на ГЕРБ разпространи съобщение, според което "ПП ГЕРБ не е разпространявала и излизала с никаква декларация в подкрепа на студентите окупирали Софийския университет или останалите висши заведения в страната".

И ръководството на НАТФИЗ срещу политическите искания в университета

Ръководството на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” възразява срещу всякакви опити висшите училища да се използват като територия за ...

Повод за становището на ГЕРБ е появилата се информация, че в аудитория 272 на Софийския университет е открита декларация от ГЕРБ в подкрепа на окупацията.

"Категорично не приемаме подобни твърдения и обвинения, който целят политизиране на протеста на българските студенти. Това е поредният опит, целящ да отклони вниманието от общественото недоволство от правителството на Тройната коалиция", се казва още в съобщението на ГЕРБ до медиите.

В последната си декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание от името на ПП ГЕРБ на 25.10.2013 г., се казваше единствено: ,,След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно, заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал" , уточняват от пресцентъра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com