Емил Кошлуков връща наградата си за журналистика "Свети Влас", дарява парите от нея на БНТ

3494
Емил Кошлуков връща наградата си за журналистика "Свети Влас", дарява парите от нея на БНТ
Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков връща наградата си за телевизионна журналистика "Свети Влас", а паричната й стойност от 15 000 лева ще подари на БНТ и на журналистите Александър Марков и Аделина Радева от обществената телевизия. Генералният директор на БНТ е първият носител на приза и обяви решението си във Facebook, след като двамата журналисти не бяха отличени на 12-ото издание на конкурса.

Носител на голямата награда за тв журналистика "Св. Влас" стана Мария Цънцарова от Би Ти Ви. Специална награда получи Марина Цекова от Нова тв. С приз бе отличена и Светлана Ганчева от БНТ 2 - Варна, като наградата й се дава за отразяването на войната в Украйна.

Кой ще е новият генерален директор на БНТ?

Осем са кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Това съобщиха от Съвета за електронни медии, след като в...

Ето какво написа Кошлуков във Facebook по повод наградите:

"Сашо Марков беше първият български журналист, който отрази началото на руската атака в Украйна. България разбра от БНТ, че е започнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и световни медии. Той не получи награда "Св. Влас".

Аделина Радева, с подкрепата на колегите от новините и публицистиката, проведе единствения телевизионен диспут между кандидатите за президент в България. Около един милион зрители го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет. Тя не получи награда също.

Загубата не е тяхна, а на журито. Жалко и срамно е това, което те демонстрират. И тъй като съм първият носител на голямата награда "Св. Влас", искам да кажа, че я връщам. А парите, които получих с наградата, 15 000 лв., ще подаря на БНТ. И ще наградим с тях истинските журналисти. Защото наградата я получих за компетентността на моите предавания тогава, както и за обективност в изострена медийна ситуация, по думите на журито. И трябва да съм компетентен и обективен и днес", написа генералният директор на БНТ.

Избират нов генерален директор на БНТ на 29 юни

Кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) ще подават документите си до 27 май, а до 15 юни ще бъдат о...

Наградите се определят от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски. В него влиза и Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите. По-късно Гарелов коментира, че това е пиарски ход от страна на Кошлуков. "Хубаво е, че връща парите. Очевидно ще ги вложи в кампанията за преизбирането му за шеф на БНТ. Това е чист пиарски ход", заявява той, цитиран от 24 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...