Евакуираните се върнаха по домовете си

4330
Евакуираните се върнаха по домовете си

Преустановена е евакуацията на хората от село Горно Александрово в Блатец след взривовете в склада за боеприпаси край Лозенец, съобщиха от общинския пресцентър, предаде Стандарт нюз.

Кметът на Сливен Кольо Милев посети снощи евакуираните и провери дали всички мероприятия съгласно изискванията и разписаните дейности за взаимодействие с институциите са спазени. Тази сутрин Кольо Милев обходи местата и се запозна с пораженията в село Горно Александрово.

Безпилотният самолет падна, издирваните не са намерени

Безпилотният самолет, с който издирват изчезналите трима работници във взривените складове, е паднал вследствие на силния вятър. В моме...

Днес специалисти от дирекцията за Социално подпомагане в Сливен ще направят оглед в Горно Александрово за нужното подпомагане. При необходимост ще се осигури и психолог за консултации с населението. Общински служители също така ще огледат щетите на общинските имоти в селото. Дарени от Кауфлад кроасани ще бъдат раздадени в детската градина.

В средищното училище в Блатец при евакуацията снощи са били настанени и обгрижени 128 души, от тях 32 деца, някой от които бебета. БЧК в Сливен и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” са доставили походни и надуваеми легла и завивки за всички хора, които са раздадени срещу подпис и после върнати обратно. Осигурени са подсилени екипи за охрана на училището, както и на къщите и имотите в Горно Александрово. Лекари с 2 линейки за спешна помощ са посетили на място хората и са направени медицински прегледи на нуждаещите се. Направен е преглед на човек с диабет.

След 22,30 часа хората бяха върнати по домовете им в Горно Александрово с 3 автобуса на общинската фирма „Пътнически превози” в Сливен.

Горно Александрово е на 3 километра от запалилия се склад за боеприпаси край Лозенец. Екип на община Сливен веднага беше на място за оказване на съдействие, след получаване на сигнал от кмета на селото Петър Костадинов за паднали снаряди на територията на кметството, чути взривове и усетен мирис на барут. При прякото взаимодействие с органите на полицията беше извършена евакуацията в безопасното място.

Изнасяме старите бомби зад граница

Старите боеприпаси да бъдат изнасяни за утилизация зад граница, предложи военният министър Аню Ангелов. Той обаче уточни, че за целта ...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com