Ген. Атанасов: Политиката на МВР е вредна за България

14188
Ген. Атанасов: Политиката на МВР е вредна за България
Снимка: БГНЕС

Новият законопроект за МВР ще демотивира професионалистите в системата, заяви на извънредна пресконференция на Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов.

"Давам тази пресконференция, за да съобщя за злоупотреби в МВР, по отношение на кадровата политика. На високи места във властта се издигат само удобни хора", заяви той в самото начало на пресконференцията.

МВР лъже за Лясковец, убеден е генерал Атанас Атанасов

По някаква традиция отговорите на неудобни въпроси се дават на базата на опорни точки. Същото е и със случая в Лясковец, където се лъже...

Според него, подготвените промени, провалената акция в Лясковец и случаят с "Белия автобус" от летните протести са достатъчни да се поиска вот на недоверие към правителството и да последават редица оставки на висшето ръководство на МВР.

"Съвестните служители се демотивират. Те не виждат шанс за развитие в системата. Това е една от причините за лошите резултати в борбата с престъпността. Това ще даде дълготрайни и отрицателни резултати в работата на МВР. В МВР се допускат непрекъснато тежки гафове и скандали", категоричен беше Атанасов.

"Цялостната политика на МВР е вредна за държавата и пагубна за българското общество и аз се надявам опозицията в парламента, в лицето на ГЕРБ, да предприемат някакви действия и в парламента, за да стане публично известно каква е тази политика, която се води. Изобщо, цялостната политика за потискане на гражданската активност на българите от страна на МВР е ужасяваща", допълни той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com