Георги Лозанов си изми ръцете с "търпимостта на обществото" за клипа на Гери-Никол

14736
Георги Лозанов си изми ръцете с "търпимостта на обществото" за клипа на Гери-Никол

И за вреда за Гери-Никол, и за детската аудитория, която би видяла видеоклипа на певицата – по тези две направления Държавната агенция за защита на децата (ДАЗД) атакува клипа на певицата, който нашумя в последно време.

За нас е притеснително провокативното поведението на детето, разголването на тялото му, посочи експертът от ДАЗД Марияна Илиева пред Нова телевизия. Съдържанието на клипове, в които има деца, трябва да носи послание, да дава пример, каза още тя.

ДАЗД поиска СЕМ да забрани клипа на 17-годишната Гери-Никол

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще поиска Съветът за електронни медии (СЕМ) да спре излъчването на клипа към песента &ld...

По смисъла на закона Гери-Никол е дете, подчерта Илиева в отговор на въпрос, че певицата е на 17 години и след няколко месеца става на 18 години. По нейни думи обаче ДАЗД тепърва ще се свърже с родителите на певицата.

Според председателя на СЕМ Георги Лозанов още преди намесата на ДАЗД клипът има 1,2 млн. гледания. Става дума за Интернет, където Законът за радио и телевизия не важи, уточни Лозанов. Въпросът ще се постави в СЕМ утре, 1 декември. Ние нямаме право по закон да спрем клипа, но можем да санкционираме медия, която е излъчила клипа, уточни председателят на СЕМ.

Лозанов посочи и, че СЕМ „не е естетическа полиция”. Държавата, чрез своите органи, не регулира вкуса, добави той и призна, че „клипове в тази естетика” има „нещо пошло”. Заслушах се в текста – за момиче, което се пази от настоятелен мъж, но художествената логика и визия показва обратното, коментира Лозанов. Той смята, че е малко трудно СЕМ да прояви строгост, защото зависи каква е нагласата и търпимостта на обществото към такива неща. По негово мнение законът сега изостава в категориите и не е сериозно момиче, което е на няколко месеца от това да стане 18 години, да се счита за малко дете.

На директен въпрос какво прави ДАЗД за деца на 11-12 години, които сигурно и в този момент са бременни с “n-тото” си дете, Илиева отговори, че дори много хора в социалните мрежи се възмутили, на което водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова отговори, че чувала само положителни неща. Когато обаче се стигна до факта, че Гери-Никол е една от известните участнички в X Factor, разговорът стигна до своя край.

Новата песен на Гери-Никол може да се окаже крадена

Опитахме се да влезем в крак с новите тенденции в българската музика и нямаше как да не се запознаем с новата песен на Гери-Никол. Парч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com