Георги Лозанов: Води се хибридна война, която превръща журналистиката в пропаганда

3396
Георги Лозанов: Води се хибридна война, която превръща журналистиката в пропаганда
Снимка: БГНЕС

"Аз не искам да правя никакъв героичен жест и не съм направил такъв. Аз имах два мотива – единият е повече личен и е свързан с това, че не исках чрез моя подпис да се реализира влизането на един тип враждебна реч, характерна за интернет, в електронните медии.

Вторият ми мотив е да дам един ясен сигнал за това, че медийната среда е пред един много по-тежък период".

Георги Лозанов: Аудиторията сама трябва да има нетърпимост към модели като ПИК

Има граници в медийната среда, при чието преминаване трябва да има реакция и да се обозначи като проблем пред обществото. Затова си под...

Това каза за „Хоризонт“ доц. Георги Лозанов, който преди дни подаде оставка като председател и член на Съвета за електронни медии.

"Води се и хибридна война, която превръща журналистиката в пропаганда. Това е изключително разрушително за самата тъкан на журналистиката и нейната същност. Няма нищо по-антилиберално от пропагандата, защото либерализмът в медиите е свързан с това медиите да дадат възможност и информация на хората сами да правят собствените си важни изводи".

Според доц. Лозанов трябват спешни промени в Закона за радио и телевизия и той ще продължи да настоява за тях:

"Напускам Съвета за електронни медии, но съвсем не напускам дебата и желанието за промяна в регулаторната рамка на електронните медии".

Шефът на СЕМ Георги Лозанов подаде оставка заради стремежите на "Пик"

Председателят на СЕМ Георги Лозанов е подал оставка. Това потвърдиха пред Actualno.com от Съвета за електронни медии. Причината за ост...

Лозанов отрече да е участвал в изпълняването на поръчки, свързани с избора на генерални директори на обществените медии:

"Вярвайте ми, каквото и време да дойде, аз никога няма да твърдя че съм изпълнявал каквато и да е поръчка, защото нямаше никаква поръчка. Когато някой ми каже: „Вие сте избрали този директор по поръчка“, отговарям - „Добре, ако това е било поръчката, то тогава кой е бил правилният избор, който е трябвало да се осъществи?“. Само по този начин може да се анализира ситуацията, иначе е отново враждебна реч, хвърляне на обвинения", обясни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com