И тютюнопроизводителите ще протестират

7127
И тютюнопроизводителите ще протестират

Тютюнопроизводителите организират мащабни национални протести през следващата седмица, предаде БНР. Причината е, че България е единствената страна, която не е успяла да защити интересите на 200 хиляди заети в сектора и през следващия програмен период производителите на тютюн няма да получават европейско подопомагане, обясни председателят на браншовата асоциация Цветан Филев, предаде Стандарт нюз.

„Съществува списък със земеделски култури, който не включва тютюна. Парадоксалното в случая е, че не включва и българската роза и свиневъдството, птицевъдството и пчеларството и тези сектори няма да могат да се възползват от европейско субсидиране през новата обща селскостопанска програма 2014-2020 година", каза Филев.

Тютюнопроизводителите недоволни, плашат с нулева година

Качеството на тютюна е на много високо ниво, но не е оценено подобаващо. Това каза на пресконференция Фикрет Бекир, зам.-председател на...

Управителният съвет на националната асоциация на тютюнопроизводителите е взела решение да организира и протестни действия на площада пред Министерство на земеделието и храните в София, на няколко контролно-пропускателни пунктове на България.

„Целим да привлечем вниманието на чужди медии, на наши евроатлантически партньори", каза още председателят на асоциацията.

Филев не изключи възможността на 11 юли представители на бранша да затворят контролно -пропускателни пунктове на границата с Турция и Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com