Журналист от ръководството на БНР: Протестиращите цензурират репортери, окупираха ефира

2991
Журналист от ръководството на БНР: Протестиращите цензурират репортери, окупираха ефира
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Член на Управителния съвет на Българското национално радио се оплака от цензура от страна на групата протестиращи около Силвия Великова и Даниела Късовска, които отидоха в СЕМ да поискат оставката на генералния директор Светослав Костов. Вследствие на жалбата им медийният регулатор поиска оттеглянето на Костов.

Стефан Ташев е журналист с над 20-годишен опит и член на новото ръководство на БНР. В профила си във Facebook той се оплака, че няма кого да сигнализира за цензурата, която се вихри от узурпаторите на националния ефир в лицето на протестиращите и затова го споделя в социалната мрежа. Ташев твърди, че няма право да прави изявления като част от ръководството на радиото, а в същото време наблюдава как през последните две седмици се "редактират" и подменят информации на репортери в "правата линия" от "шепа хора", които протестират срещу ръководството.

Директорът на БНР в отговор на СЕМ: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов, предаде репортер на БГНЕС. По-рано ...

Ето какво казва пише още Стефан Ташев в социалната мрежа Facebook:

„Цензура!! Член съм на УС на БНР. Нямам право да правя изявления, но ще си позволя да напиша, защото помията взе да става в повече. Питам вас приятели към кого да се обърна за цензура в БНР ? Към СЕМ, към КРС, към Народното събрание или към радио Ереван ?

От две седмици т.нар. борци за свободата на словото, реално шепа хора, са узурпирали националния ефир на БНР и цензурират колегите си репортери от "Хоризонт". Г-жа Късовска, която е станала свидетел на цензура, за което даде хиляди интервюта, цензурира своите репортери, които не споделят "борбата за свободата на словото" или правата линия наредена над подчинените: Първа точка-КРИЗАТА В БНР., каквато няма.

Сменят се информации на репортери, защото не са в правата линия, включително официални информации на институции....Стигна се до пълния абсурд да бъде цензуриран репортер, защото отразил заседание на медийната комисия, която изслушваше ръководствата на БНТ и БНР за финансовите проблеми на двете медии....Репортерът позволил си да отрази заседание, се оказа, че бил в качеството си на.....гражданско лице....Естествено неговата информация дори не е пусната на сайта на БНР. Съвсем скромната ми кариера мина в частни медии в продължение на 26 години, но на такива абсурди никога не съм бил свидетел....Защото за подобно поведение хората се уволняваха за 5 минути и никой не протестираше затова.

СЕМ дава седмица на шефа на БНР доброволно да си подаде оставката

Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния директор на БНР и му срок до края на следващата седмица да я ...

По правилника на БНР, етичния кодекс на медията като член на УС на БНР нямам право да се меся в работата на програмите и редакциите. И не съм и помислял да го правя......Нито знам къде е нюзрума на "Хоризонт", нито съм звънял на някого, нито съм се бъркал...Не е моя работа. Това е част от защитния механизъм в общественото радио...Няма и на кого да се оплача......нещо повече при нас в УС идват хора да се оплакват от цензура в "Хоризонт". Ние не можем да направим нищо...Затова се оплаквам тук...И ще си пусна Let It Be сам на себе си...“, пише Стефан Ташев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com