Каменица Фен купа започва в Благоевград този уикенд

2390
Каменица Фен купа започва в Благоевград този уикенд

Започва обичаният от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа. Първият от общо 8 регионални турнира ще се проведе на  27, 28 и 29 май на спортен комплекс „Пирин“ в кв. Еленово, Благоевград. Именно в този град преди 19 години е даден първият съдийски сигнал в историята на Каменица Фен купа.

Поради големия интерес за участие в турнира, мачовете за квалификационните етапи започват още в петък от 16.00 часа, и продължават в събота, 28 май, от 09.00 до 21.00 часа. В неделя, 29 май, ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. Финалният мач за излъчването на регионалния победител на Каменица Фен купа за Благоевград започва в неделя от 14.30 часа. След него предстои и официалната церемония по награждаване. Специални гости на турнира ще бъдат футболните звезди, които тръгват именно от този регион - Ивайло Андонов и Петър Михтарски.

В регионалния турнир в Благоевград се включват 53 отбора. „Много се радваме, че виждаме отбори от предишни издания на турнира, както и много нови отбори, което показва, че Каменица Фен купа е липсвала на феновете“, коментира Кирил Глушков, Мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД.

Победителите в регионалния турнир ще получат специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov, както и така желаната купа на шампиона за Благоевград. Освен това, те ще премери сили с останалите победители от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа. Отборите, класирали се на второ и трето място, ще получат спортни артикули от Givova. Разбира се, всички призьори ще получат и бира Каменица за споделяне с приятели.

Каменица Фен купа сезон 2022 ще се проведе в два кръга – регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири предстоят от месец май до края на месец юли в 8 града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Русе, Враца и Велико Търново, а големият финал ще бъде на 10 и 11 септември в Пловдив –  родният град на Каменица.

Тазгодишното издание на Каменица Фен купа, освен страхотен футбол, предлага и истинско забавление за цялото семейство. Екипът на турнира е подготвил разнообразни игри на терен за най-активните фенове – „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“, табла и други. Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.

Официалните партньори на турнира са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova.

Пълният график за провеждане на турнирите е както следва:

28 – 29 май – Благоевград

4 – 5 юни – Бургас

11 – 12 юни – Варна

2 – 3 юли – София

09 – 10 юли – Велико Търново

16 – 17 юли – Пловдив

23 – 24 юли – Русе

30 – 31 юли – Враца

10 – 11 септември – Пловдив (ФИНАЛ)

Входът е свободен.

За допълнителна информация за турнира посетете www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите и на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и Instagram @kamenitzafancup.

Каменица връща футбола на феновете! Наздраве за футболните моменти!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com