Карта за култура: Най-силният коз на добрите работодатели

6980
Карта за култура: Най-силният коз на добрите работодатели
Снимка: ЗНАНИЕ+

Знаете ли какво отличава по-добрите работодатели от всички останали? Ще ви кажем веднага - умните работодатели търсят начин да носят добавена стойност за служителите си и така да движат напред собствената си компания. А знаете ли коя е най-новата възможност работещите в България да обогатяват културата си и да откликват на образователните си потребности? Отговорът е ЗНАНИЕ+ - услугата, която свързва бизнеса и културата за една по-качествена работна среда.

Съвсем скоро излязоха резултатите от проучване, което констатира, че над 50% от българите не са посетили нито едно културно събитие през 2022 г. И тази новина сякаш не направи достатъчно впечатление, а е адски важна. За основна причина да не отидат на кино или да не гледат театрална постановка участниците в допитването са посочили високата цена на въпросните събития. А дали същите тези хора нямаше да отидат там, където са искали, ако имаха специална отстъпка? Със сигурност щяха!

Точно в тази посока група ентусиасти дълго време влагат усилията си и работят здраво, за да създадат една съвсем нова услуга, която тепърва ще променя отношението между културните и образователни институции от една страна и работодателите в България от друга. Става дума за Иван Кънчев, Марио Мишев, Йордан Русев, Любомир Благов и Александър Македонски. Това е екипът, който стои зад ЗНАНИЕ+ - първата изцяло насочена към работодателите в България услуга за връзка между бизнеса и културата.

Звучи грандиозно, но всъщност е много просто - картата на ЗНАНИЕ+ дава преференциални цени при посещения на културни обекти и различни образователни институции. Тя се получава като допълнителна социална придобивка за служителите, а по този начин се затваря кръгът от "бонуси", които можем да получим на работното си място. И ако досега беше много модерно във фирмите да има "карти за спорт", то сега големият плюс ще бъде "картата за култура". Защото, ако първата придобивка е търсена за поддържането на добро физическо здраве и тонус, то новата - културната, ще бъде "храна за душата и мозъка", която поддържа интелектуалния ни тонус.

Картата на ЗНАНИЕ+ е идеалната възможност работодателите в България най-после да разберат, че културните институции могат да са важен техен партньор в изграждането на качествени и смислени хора, които да дърпат икономиката напред.

Принципът е елементарен - чрез абонамент картата дава преференциален достъп до много и най-различни образователни и културни институции, като отстъпките са различни за различните места. С тази карта ще спестите пари, когато ходите на кино, на театър, посетите изложба, искате да си купите нови книги или да се запишете на образователен курс, да посетите музей и още, и още. Засега услугата се предлага само в София, но от есента ще бъде налична в цяла България.

Културният живот у нас е богат и на все по-високо, световно ниво. Крайно време е всеки от нас да има възможност да бъде част от него при това с намаление. ЗНАНИЕ+ е значима крачка в тази посока. А от работодателите зависи дали ще извървят целия път.

Пълните условия за абонамент за картата за култура, както и всички обекти, които вече са включени в програмата можете да видите в официалния сайт на услугата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA е на първо място по ръст в количествата разделно събран текстил за 2023 г.

Най-важните новини за деня: 15 май 2024 година

МВР с важни новини за издаването и замяната на шофьорските книжки

Прогноза за времето - 16 май 2024 г. (четвъртък)

Kaufland празнува 2 години Kaufland Card с вълнуващи подаръци и изненади за своите клиенти

Владимир Будинов: След Червената армия – комунизация и съветизация (ВИДЕО)

България с първа реакция след нападението над Фицо

Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Времето утре - 16 май 2024 г.

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com