КНСБ: Подходът на Симеон Дянков и МФ е неправилен

8413
КНСБ: Подходът на Симеон Дянков и МФ е неправилен

На 13 март КНСБ ще оповести позицията си по проекта на закона за изменение и допълнение на Закона за държавния служител. Законът вече е минал на първо четене в Народното събрание, предаде АСН.

Ръководството на КНСБ ще даде коментар на изменението на Закона и направените с него промени и в Кодекса на труда, които не са обсъдени от Националния съвет за тристранно сътрудничество. КНСБ алармира, че този закон легитимира приетите с ПМС № 314 от месец ноември 2011 година четири наредби, свързани с оценката и заплащането на труда на държавните служители. Тези наредби не могат все още да влязат в сила поради това, че са приети преди съответните изменения да бъдат направени в Закона за държавния служител.

Ръководството на КНСБ счита, че измененията в заплащането на държавните служители са рестриктивни и са част от поредицата действия, насочени към статута и права на служителите в държавната администрация. Тези действия, според КНСБ, са насочени към поредното орязване на правата им.

КНСБ заявява, че с този Закон се правят изменения в повече от 45 други закона, които са спорни – особено тези изменения, с които се дава статут на държавни служители на работещи в други администрации.

СЖБ-КНСБ: Стачната ни готовност не е отменена

"В БДЖ продължава да няма добро управление. Обществената и държавната власти трябва да знаят, че стачната ни готовност не е отменена ...

Според КНСБ подходът на министъра на финансите Симеон Дянков и на ръководеното от него министерство, тъй като той е основният двигател на тези промени, е неправилен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 17 юни 2024 г. (понеделник)
Прогноза за времето - 17 юни 2024 г. (понеделник)

На 17 юни, понеделник, атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Следва подробна прогноза на времето. През...