Туроператор предлага екскурзия "Наследството на Ратко Младич"

4176
Туроператор предлага екскурзия "Наследството на Ратко Младич"
Желаещите трябва да извадят 3200 евро

Нетрадиционна туристическа обиколка организира британската туристическа агенция „Политикал турс”. Тя предлага на своите клиенти пакет, наречен „Наследството на Ратко Младич”, който включва обиколка на места в Сърбия и Босна и Херцеговина, свързани с войната в бивша Югославия, пише Новинар.

Туристите, които са любопитни да се запознаят отблизо с историята на бившата балканска страна, ще трябва да извадят 3200 евро. Срещу тази сума те ще могат да видят тунела в Сараево, който е бил единствената възможност за бягство на жителите от града по време на сръбската обсада, продължила няколко години.

Половината сърби смятат, че Младич не е виновен за геноцид

Близо половината сърби смятат, че бившият командващ на босненската сръбска армия Радко Младич не е виновен в извършване на геноцид и в...

В тура е включено и посещение на Сребреница, където са избити 8000 босненски мюсюлмани. Обиколката приключва в Белград, където туристите ще посетят затвора, в който бе държан Младич, преди да бъде екстрадиран в Хага, както и места, където той се е укривал заедно с бившия президент на Република Сръбска Радован Караджич.

По време на екскурзията туристите ще се срещнат с политици и служители в международни организации, които ще разкажат за живота на босненци и сърби по времето на войната, както и след залавянето на Младич. Ще има и беседа за историята на региона.

Обиколката продължава девет дни и е планирана от 19 до 27 май. В нея могат да се включат между 8 и 18 души. Сред гидовете ще бъде бившият американски дипломат Луис Сел, работил многократно в Югославия. Той е и автор на биографията на бившия сръбски президент Слободан Милошевич.

Към него ще се присъедини директорът и бивш кореспондент на „Ню Йорк таймс” за Балканите Никълъс Ууд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com