Контролирано се изпуска вода от язовирите Студена и Копринка

4189
Контролирано се изпуска вода от язовирите Студена и Копринка

Звената на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" днес реагираха на 69 сигнала, от тях 59 са за спасителни дейности.

Продължава работата на полицаите, пожарникарите и спасителите в област Перник, където патрулиращи екипи обхождат районите, засегнати от земетресението на 22 май. До момента няма данни за допълнително възникнали материални щети от труса в 10.30 часа днес. Комисии извършват огледи на сградите в Перник и околните села. Извършва се експертиза на сградата на Профсъюзния дом на културата, след вторичния трус днес.

По данни на ВиК - Перник, яз. "Студена" се изпуска контролирано. Предупредени са пожарните служби в Кюстендил и Благоевград за повишаване на нивото на реката и за предприемане на мерки при евентуална опасност от разливи. Започнало контролирано изпускане на водни количества от язовир "Копринка". Предупредени са пожарните служби в Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол за повишаване на вниманието за нивото на р. Тунджа. Следи се нивото и на река Искър в областите Враца и Плевен.

Редактор: Петър Проданов

Цветанов: Държавата ще изпълни ангажиментите си

Държавата ще изпълни своите ангажименти, за да са спокойни хората. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов при посещението си в н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com