Цветанов: Държавата ще изпълни ангажиментите си

3110
Цветанов: Държавата ще изпълни ангажиментите си

Държавата ще изпълни своите ангажименти, за да са спокойни хората. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов при посещението си в наводненото село Сливовица, съобщиха от МВР.

Днес сутринта Цветанов се запозна със ситуацията на място и разговаря с хората, останали от другата страна на полуразрушения мост. "Веднага след като река Бебровска се е поуспокоила, колегите са започнали прочистване на коритото и ситуацията към момента е овладяна", каза Цветанов.

Ситуацията е овладяна

Ситуацията в златаришките села е овладяна. Към момента няма населени места без вода и електроподаване в община Златарица, съобщиха от...

Ще бъде назначена комисия, която да осигури покриване на загубите от наводнението. Пред пострадалите хора вътрешният министър обясни още, че до края на работната седмица кметът на община Златарица Пенчо Чанев трябва да изготви проект за възстановяването на моста и да го депозира в Министерски съвет. Ще бъде свикана Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и ще се отпуснат средства за възстановяване на моста и почистване на дерето. Всичко това трябва да се случи максимално бързо, според Цветанов, защото наближава летният сезон и по този път ще трябва да се движи селскостопанска техника.

Припомняме, че вечерта на 24 май река Бебровска придойде в резултат на обилните валежи и заля десетина къщи в селата Дедина и Росно и разруши част от мост в с. Сливовица. Наводнените къщи бяха отводнени от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, ОДМВР – Велико Търново и група "Спасителни дейности" – Горна Оряховица. Пострадали хора и животни няма. Всички водоеми на територията на област Велико Търново са под непрекъснато наблюдение. Полуразрушеният мост в с. Сливовица е в процес на монтиране понтонно съоръжение.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com