Куриози и съвети за обезщетения заради развалени храни

18691
Куриози и съвети за обезщетения заради развалени храни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лимон с оцветител, хлябове с боя и с плесен, салам с парче метал - сигналите за развалени храни и такива, които не отговарят на стандартите, заливат ежедневно Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Има обаче и случаи, които определено разбиват всякакви класация.

Класацията на БАБХ за абсурди води сигнал на потребител, че след консумация на канела и ходене до тоалетна, мирисът не съвпада с този на продукта, информира Нова телевизия. Подобни оплаквания заливат ежедневно Агенцията по храните. Но разваленото мляко далеч не е най-страшното, за което са чували експертите. Имало е дори сигнали за наличие на мишки в консерви.

5 храни, от които затъпяваме

Храната винаги има отражение върху здравето ни. Оказва се, че има отражение и върху мозъчните ни клетки. Това са 5-те храни, които е до...

Отвъд куриозите – факт е, че оплакванията на хората са все повече с всяка изминала година. Но не защото храната ни става по-лоша, поне според експертите. Причина е и, че потърпевшите имат реален шанс да получат обезщетение от производителя. Но само ако не допускат следните често срещани грешки.

"Потребителите отиват и преговарят с касиерката, която просто няма правомощия. Затова винаги си тръгваме изпокарани. Затова първият съвет е – търсете този, който може да взима решения в рамките на дадена фирма – директор, управител", съветват експерти.

Съвет номер две е да бъдем балансирани в претенциите си. И съвет номер три – да запазим добрия тон. Едно писмо, което изразява потребителско разочарование, има повече шансове за успех, от това, което е изпълнено с агресия и гняв.

Санкциите, наложени от БАБХ за миналата година, възлизат на над 2 милиона лева. Голяма част от тях са след сигнали на бдителни потребители.

Лесен трик за откриване на ГМО в храните

ГМО продуктите имат вреден ефект върху човешкия организъм. Горчивата истина е, че вече над 80% от храната, която поглъщаме е генно моди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com