Новините: Най-важното за деня, 21 август

4938
Новините: Най-важното за деня, 21 август
Снимка: Screenshot

Дъщерята на Александър Дугин, който е считан за ултранационалистичен идеолог на концепцията за "новия (руски) свят" и е известен като "мозъка на Путин", е загинала. Информацията е отразена както от руската държавна информационна агенция ТАСС, така и от украинската УНИАН.

Киев отрече да е замесен в убийството на Даря Дугина

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да е замесен във взривяването на автомобила, в който загина руската журналистка и политолог Даря Дугина. „Подчертавам, че Украйна определено няма отношение към това“, цитира думите му украинското електронно издание „Лига“.

Нинова: Срещу мен се води кампания, целта е БСП да се срине на изборите и да се смени ръководството

"Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително.(...)Но виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна". Това каза лидерът на БСП Корления Нинова по случай назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов от Румен Радев. Като по-рано Стоянов бе свален от поста шеф на ВМЗ-Сопот от Нинова.

Майките от "Системата ни убива" ще участват с Мая Манолова в предсрочните избори

Майките от "Системата ни убива" днес обявиха, че ще участват заедно с "Изправи се, България", гражданската организация на Мая Маналова, в предсрочните на 2 октомври 2022 г. Стана ясно, че Вера Иванова ще оглави 25 МИР-София. Това е избирателният район, в който се води лидерската битка на политическите партии. На миналите предсрочни избори Христо Петров (Ицо Хазарта) дори успя да събере повече подкрепа от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

ДБ обжалва пред ВАС решение на ЦИК за изходния код на машините за гласуванe

"Демократична България" подаде жалба във Върховния административен съд срещу решение на Централната избирателна комисия от 16 август за организацията на машинното гласуване. С нея ДБ иска да гарантира, че партиите, неправителствените организации и учените ще имат пълен достъп до изходния код от софтуера на машините за гласуване, както повелява Изборният кодекс.

Слави Трифонов: Левите и десните правят любов в тъмното, а ПП им светят

„Корнелия Нинова иска на всяка цена да се възобновят преговорите с „Газпром”. От „Демократична България” за нищо на света не искат да има преговори с „Газпром”. Те дори организираха протести пред президентството с цел да не позволят на служебното правителство да започне отново преговори с руската енергийна компания. „Продължаваме промяната” пък първо категорично не искаха да има преговори с „Газпром”, но сега нямат нищо против, ако „Газпром” дадат ниска цена“. Това обобщение прави във Фейсбук председателят на ИТН Слави Трифонов.

Бус с нелегални мигранти катастрофира близо до Годеч

Бус с нелегални мигранти е катастрофирал рано тази сутрин близо до Годеч. От МВР потвърдиха за БНР, че при инцидента е загинал водачът на превозното средство. По късно, в гора, близо до мястото на катастрофата, са открити 30 нелегални мигранти. Някои от тях са с леки наранявания.

Ново видео: Премиерът на Финландия танцува с певец в нощен клуб в Хелзинки

Финландският премиер Сана Марин танцува с певеца Олави Усивирта в нощен клуб в Хелзинки. Това се вижда от ново видео, което се появи в социалните мрежи. Видеоклипът е публикуван в Туитър от изданието ЕНА News – Deutsch.

Безспорен шампион: Усик отново надделя над Джошуа

Украинската звезда в най-тежката категория на професионалния бокс Олександър Усик успя да спечели и реванша с британеца Антъни Джошуа. В далеч по-труден двубой от първата среща между двамата, Усик се справи след 2:1 съдийски гласа в негова полза. Украинецът, който на Олимпиадата в Лондон през 2012 година прегази на полуфинал Тервел Пулев по пътя си към олимпийското злато, се утвърди окончателно като страшилище и в професионалния бокс. След днешната му победа със сигурност феновете мечтаят за сблъсък с другия голям в най-атрактивната категория на бокса - Тайсън Фюри. Дали обаче такъв мач ще има при заявката на Фюри, че повече няма да се боксира - предстои да видим. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

На всеки пети спасителен пост на плажа се изисква линейка и мед. лице: Възможно ли е, казват хора от бранша

Последен ден за подаване на данъчните декларации

Експерт: Пазаруването на козунаци онлайн крие рискове

Магазини BILLA ще посрещат клиенти и по време на Великденските празници

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com