Окончателно в ареста

3844
Окончателно в ареста

Алексей Петров остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под страна", реши Софийският апелативен съд.

Петров бе върнат в ареста на 3 май от Софийски градски съд, но той обжалва пред по-горната инстанция. САС обаче го остави окончателно в ареста. Магистратите прецениха, че показанията на двамата свидетели са годни доказателства.

Алексей Петров е в болницата на Централния софийски затвор

Тази нощ Алексей Петров е преместен в болницата на Централния софийски затвор, съобщава TV 7. След като припаднал късно вечерта, лекари...

Така те повярваха на твърденията на Донка Митева и Пламен Устинов за опитите на Алексей Петров да ги накара да лъжесвидетелстват по делото срещу него.

"Това се явява основание за промяна на мярката "подписка" в по-тежка, тъй като ограниченията, наложени му по най-леката мярка очевидно не са в състояние да му попречат да извърши престъпление и най-вече да оказва въздействие върху свидетелите по един или друг начин", мотивира се съдът.

САС отчита, че докато е бил с най-леката мярка "подписка" Алексей Петров не я е нарушавал и винаги се е явявал в заседанията по делото срещу него. Съдиите обаче преценяват, че това не е достатъчно, за да отмени определението на съда. Причината е, че основанието за налагането на най-тежката мярка за неотклонение е наличието на опасност подсъдимият да извърши престъпление срещу правосъдието.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Защитата на Алексей поиска отвод на целия съдебен състав

Защитата на Алексей Петров поиска отвод на целия съдебен състав. Мотивите на адвокатите са, че при взимането на решението за мярката ...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com