Парламентът така и не забрани строежа върху знакови плажове

7856
Парламентът така и не забрани строежа върху знакови плажове

Няма да има мораториум върху строежите на конкретни плажни ивици по Черноморието, след като Народното събрание отхвърли предложение по въпроса, направено от Коалиция за България.

Проектът предвиждаше да се наложи забрана за строеж върху знакови плажни ивици - Иракли, Карадере, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро - Света Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос, Белите скали, Боата, Ялата, Калиакра, Ракитник, Лиман. Предложението е на председателя на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители.

"Този законопроект трябва да бъде приет не заради друго, а защото вашата регионална министърка продължава да краде. Тя внася в Министерски съвет проект за решение да открадне половината плаж на Бургас, след което Министерският съвет взима решение да уважи позицята на Министерство на финансите, след което вашата регионална министърка поругава решението на Министерски съвет. Вие деинституционализирате държавата. За вас кражбата е въпрос на съществуване", заяви в пленарна зала депутатът от левицата Румен Петков, предаде БНТ.

"Вие знаете ли, че по време на мандата на тройната коалиция вашият близък партиен другар и съветник на премиера Росен Карадимов придоби почти 49 дка край Шабла за смешната цена от 15 хиляди лева. Това са земи от заменки. Вие знаете ли това? Престанете с този популизъм какво щяло да се случи. Каквото се е случило, се е случило по ваше време", реагира Петър Петров от ГЕРБ.

Унищожените гори в Пирин два пъти повече, отколкото се твърди?

Над 270 хектара гори завинаги са унищожени в Национален Парк Пирин, а това е два пъти и половина по-голяма площ от концесията, сочи изс...

Скандалите относно заменките на земи от Горския фонд и земи със специално предназначение започнаха да се вихрят именно при предишното управление, като тогава дори Европейската комисия се намеси. След „Дюнигейт” в Несебър съдът в Бургас се зае с емблематичния случай, но в момента България е заплашена от нова наказателна процедура от Брюксел. При положение, че сегашното Народно събрание се разпуска, най-вероятно няма да има кой да приеме в срок променитев Закона за държавната помощ, които да позволят разваляне на стари заменки или адекватно заплащане на взети на много ниска стойност земи. А ако това се случи, България и българските данъкоплатци ще плащат солена дневна глоба от по няколко хиляди евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com