Плевнелиев премина през бедствието на БТР

14141
Плевнелиев премина през бедствието на БТР
Държавният глава посети бедстващите селища

Президентът Росен Плевнелиев обикаля улиците на бедстващия Свиленград с БТР. Държавният глава пристигна в града по обяд. До момента той е посетил всички пострадали от пороя селища, предаде БЛИЦ.
Водната реформа трябва да се доведе до край, заяви Плевнелиев. Според него, тя ще бъде включена за обсъждане на Консултативния съвет по национална сигурност през пролетта.

В граничното градче е и еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева. Двамата се срещнаха с десетки пострадали от наводнението. Бай Петър е обяснил на Плевнелиев, че не се страхува от водата и че много добре си спомня през 1962 г., когато подобно бедствие е връхлетяло квартала в Свиленград.

След това държавният глава, заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов, земеделския Мирослав Найденов, военния Аню Ангелов, социалния Тотю Младенов и Кристалина Георгиева се срещнаха с кмета на Свиленград и обсъдиха ситуацията около бедстващите райони. Искам да изкажа своите най-дълбоки съболезнования на всички близки на загиналите хора, заяви Росен Плевнелиев.

Плевнелиев поднесе съболезнования на близките на жертвите от наводненията в Хасковска област и изказа благодарност на всички екипи на Българската армия, министерствата и гражданите, които се включиха в спасителните акции.

Реките Марица и Тунджа преляха в района на Одрин

Реките Марица и Тунджа преляха днес в района на град Одрин, съобщи електронното издание на турския вестник "Тюркие". Скъсването на сте...

Президентът призова да бъде изработен ясен план за превенция при кризи, основан на анализ и оценка на рисковете. „Наясно сме, че и в бъдеще могат да възникнат подобни тежки ситуации, затова трябва да бъде изготвен сериозен анализ на риска”, подчерта Росен Плевнелиев. Той определи като недопустимо да не се знае кой стопанисва водните съоръжения и кой носи отговорността за тях и този въпрос трябва да бъде уреден при подготовката на бъдещата Стратегия за водния сектор. Необходими са краткосрочни мерки и дългосрочен план за действие, за да не се повторят бедствия с подобни мащаби, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Той благодари още на всички екипи, участвали в спасяването на хора и всички, които продължават да се борят с бедствието.

По-късно в с. Бисер президентът Плевнелиев огледа палатките за временно настаняване и се запозна с нуждите на останалите без дом. Пред държавния глава пострадалите изразиха надежда такива тежки ситуации да не се случват в бъдеще.

По-късно в Харманли президентът ще посети местната болница, където са настанени седем от пострадалите от наводнението в селото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...