X
 
 

Пловдивската адвокатска колегия протестира остро срещу изказвания на Иван Гешев

3795 9
photo of Пловдивската адвокатска колегия протестира остро срещу изказвания на Иван Гешев
Снимка: интернет
В свое становище от 8 август т.г., изпратено до Висшия съдебен съвет и до Висшия адвокатски съвет, Пловдивската адвокатска колегия изразява несъгласието си с изказвания на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, споделени в негово интервю от 23 юли т.г. по БНТ. В това интервю Гешев споменава адвокат Ина Лулчева с думите: "Нейната работа е да защитава и да взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината... Моята работа е да ги арестувам, нейната работа е да ги спасява. Естествено, че тя няма интерес от една работеща прокуратура". 

"Позволяваме си да припомним на г-н Гешев, че в редица свои решения, Конституцинният съд на Република България е изяснил, че положението на адвокатурата е уредено в Конституцията", се казва в становището. "То позволява на адвокатите да бъде предоставено от закона особено правно положение, което да им даде възможност да изпълняват пълноценно основната си функция – да подпомагат гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси. В правовата държава необходимостта от особено уважение и специално съдействие на адвокатите не може да бъде отречена предвид особено важната им роля в защитата на правата и законните интереси на гражданите и юридическите лица."

Ваклин обвини "Биволъ" в лъжа заради твърдение за имот на жената на Гешев

Не е вярно, че моя компания е построила сградата на ул. "Ген. Столетов" № 8 в София, където Детелина Ханчева си е купила апартамент. Са...

Пловдивската адвокатска колегия се изправя и срещу интерпретацията на Гешев на разделението на властите, която и без това вече събуди масово недоволство. " Изразеното в цитираното интервю разбиране на заместник-главния прокурор и кандидат за главен прокурор за разделението на властите е в противоречие с основни принципи на държавното устройство и управление, залегнали в българската Конституция." се казва в становището. 

Пловдивската адвокатска колегия призовава Висшия съдебен съвет да вземе предвид изразените от Гешев позиции и да отчете при формирането на преценката дали той отговаря на изискването за високи професионални и нравствени качества " в степента, изискваща фигурата на главния прокурор".

Пловдивската адвокатска колегия обявява и за несъвместимо с принципите на правовата държава и презумпцията за невиновност изнасянето в аванс и извън контекста отделни доказателства, събрани по висящи наказателни производства и вижда в това цел да се внуши виновността на лице, което не е осъдено с влязла в сила присъда. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тази снимка да не е объркана от журналистите. Какви адвокати, това са част от хористите на "Йоан Кукузел".
 • Колко точно е казано!!!!Браво на Гешев!!!ДЕ да имахме повечко такива съдии и прокурори... 3 Колко точно е казано!!!!Браво на Гешев!!!ДЕ да имахме повечко такива съдии и прокурори... преди 1 месец Профил на трол?
  "Нейната работа е да защитава и да взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината... Моята работа е да ги арестувам !!!!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И ти ли си от глутницата на Гестапото ! Или си наемник ?
  : 0 !
 • Гацо Бацо-фЍѝиуй...Ърьььь...ГУСТО МАЙНО ФИЛИБЕТОооо... 2 Гацо Бацо-фЍѝиуй...Ърьььь...ГУСТО МАЙНО ФИЛИБЕТОооо... преди 1 месец Профил на трол?
  Тия на снимката не ви ли приличат на монаси МИШОЦИ...?С тия лигавничета и опърпани черни тоги май ще излезнат последователи на ШАО ЛИН....само дето не са се препасали с един черен колан/сигурно за да не им пречи на дебелите шкембета/...ТОВА ЛИ Е ЦВЕТА НА АДВОКАТУРАТА В ПЛОВДИВ???
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А ти ми приличаш на Лайнарко.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Нейната работа е да защитава и да взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината... Моята работа е да ги арестувам, нейната работа е да ги спасява. АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ПРАВИЛНО КАЗАНО !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Работата на прокурора е да съблюдава закоността, не да арестува, което е работа на изпълнителната власт (МВР) правен инвалид.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  до 1.1...А нима адвокатите не им е работата да съблюдават ЗАКОННОСТТА????Да те светна малко:ПРОКУРОРИТЕ ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ...адвокатите се наемат да оборят тези обвинения!!!!СЪДЪТ РЕШАВА КОЙ Е КРИВ И КОЙ Е ПРАВ!!!Тъй ,че адвокатите да си гледат работата и да не се мешат на прокуратурата!!!!ФЕРЩЕЙН???ПАНИМАЕШ ЛИ???Айде оди да се бримчиш У ЛЕВО мърлоуууу....!!!!!И още нещо:АРЕСТУВАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА виж още ›› ОТ МВР НОоооо...със ПРОКУРОРСКА ЗАПОВЕД!!!!!
  : 6 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До 1.2 Ти Говедо ли си или си Бунак ?
  : 0 !
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...