Правителството дава над 1 млн. лв. за видеоконферентна система за Резиденция "Бояна"

2183
Правителството дава над 1 млн. лв. за видеоконферентна система  за Резиденция "Бояна"
Снимка: БГНЕС

 

Администрацията на Министерския съвет е обявила процедура на договаряне без предварително одобрение на стойност 1,26 млн. лв., с ДДС, която да осигури нова видеоконферентна система и мултимедия за нуждите на Дом №2 на Резиденция “Бояна”.

След НДК, където ще се проведат основните мероприятия по време на Председателството на България на Съвета на ЕС в първата половина на 2018 г., резиденция “Бояна” е втората локация, където ще се състоят редица мероприятия и форуми.

Слоганът на българското председателство на ЕС ще бъде "Съединението прави силата"

Слоганът на българското председателство ЕС ще бъде „Съединението прави силата“. Това съобщи министърът на Българското предс...

От документацията на МС се разбира, че в Резиденция “Бояна” ще се провеждат неформалните заседания на Съвета на министрите на ЕС, конференции на ниво министри, посещения на членове на Колегиума на Европейската комисия, както и събития във връзка с откриването и закриването на председателството и множество неформални срещи на чиновници от ЕС и държавите-членки.

Сред срещите, които се предвиждат да се проведат в Резиденция “Бояна” са Срещата на министрите от Дунавската стратегия, Годишната среща ЕС-Западни Балкани в областта на правосъдието и вътрешните работи, Министерската среща ЕС-САЩ също по въпросите на правосъдието и вътрешните работи, предава БГНЕС.

До момента АМС инвестира няколко милиона лева в основния ремонт на Дом №2 на държавната резиденция, включително и за реновиране на част от обзавеждането и доставка на нови мебели. Правителствените служители са преценили, че съществуващата мултимедийна техника не отговаря на високото ниво и характерът на събитията, както и на броя на участниците, което налага закупуването на нова.

Администрацията на МС е изпратила запитване до шест фирми за доставка на необходимата техника, която трябва да е съвместима с част от наличното оборудване. За максималната сума от 1,26 млн. лв. с ДДС от АМС очакват да получат конферентна, озвучителна и мултимедийна система, които включват оборудване за 110 пулта, озвучителни тела, два мултимедийни проектора, 16 монитора за видеостени, 69 настолни монитора и още множество компоненти. Оборудването ще бъде разположено в две от залите на Дом №2 – “Триадица” и “Панорама”.

Одобрена е Културната програма на българското председателство

Правителството одобри Културна програма на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Програмата цели консолидирането на...

От АМС обясняват необходимостта от процедура по договаряне, а не стандартната обществена поръчка, с кратките срокове, в които нужното оборудване трябва да се достави. Най-късно до 01 септември 2017 г. договорът за оборудването трябва да е сключен, а техниката да е монтирана и да функционира до три месеца след това, т.е. началото на декември. “Обстоятелствата, с които се обосновава наличието на неотложност, не се дължат на възложителя”, подчертават от АМС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com