Рекордна глоба за българска фирма заради бежанци

5519
Рекордна глоба за българска фирма заради бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в Англия наложиха рекордна глоба на българска фирма заради бежанци. Мигрантите се промъкнали в каросерията на камион, докато той пътувал на кораб към Обединеното кралство. Полицията открила бежанците и глобила пловдивската фирма с 18 хил. паунда, а шофьора - с 3000 паунда.

Пренасянето на товари в Европа се оказва все по-трудно, съобщава News7.

ООН: Светът се забави да реагира на бежанската опасност

Светът е изчакал твърде много, преди да отговори на бежанската криза, провокирана от войните в Сирия и по света, въпреки че богатите дъ...

Един от най-големите проблеми, които срещат българските транспортни фирми в чужбина е този с бежанците. Това разказва собственикът на една от големите фирми за превоз на товари Илиян Филипов.

„С тази миграция, която върви в момента, сме много ощетени, тъй като нас ни глобяват като открият мигранти вътре в камиона, докато шофьорът спи, примерно. Те се катерят по таваните, режат брезенти, влизат вътре в товарните помещения", обясни той.

Заради проблема с мигрантите на транспортната фирма от Пловдив е наложена рекордна глоба за българските стандарти. На пристанището във Франция е направен щателен контрол и то от английски граничари, при който няма нищо нередно.

"Качваме се на борда и след като слизаме в Англия, правят контрол, намират 6 души. Преди това няма никой по протокол от проверката, значи по кораба има имигранти, които се качват след това по камионите. И получаваме глоба за 6 души - 18 хил. паунда глоба на фирмата, 3 хил. паунда глоба на шофьорите, която, ако не я платиш, задържат превозното средство", оплака се Филипов.

Меркел недоволства от Фейсбук заради расистки постове

Германската канцлерка Ангела Меркел изказа пред създателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг недоволството си, че ръководствот...

Шофьорът на ТИР Венцислав Рошманов разказва от Унгария, е изкарват шофьорите виновни за трафика на хора.

"Изкарват шофьора виновен за трафик на хора. А шофьорът ще спи или ще пази ремаркето? Нали трябва свеж да караш на следващия ден? И ти няма как да го опазиш. В Англия е някакъв пълен ужас", казва Рошманов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 24 май 2024 г.
Най-важното за деня, 24 май 2024 г.

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 май. ВЕЛИКАТА ПРОСВЕТИТЕЛСКА МИСИЯ НА ПЪРВОУЧИТЕЛИТЕ: ОТКЪДЕ МИНАВА...