ООН: Светът се забави да реагира на бежанската опасност

5059
ООН: Светът се забави да реагира на бежанската опасност
Снимка: Getty Images/Guliver

Светът е изчакал твърде много, преди да отговори на бежанската криза, провокирана от войните в Сирия и по света, въпреки че богатите държави сега изглежда разбират мащаба на проблема.

Това е заявил върховният комисар на ООН за бежанците Антонио Гутерес в интервю за Reuters в кулоарите на Генералната асамблея.

Меркел недоволства от Фейсбук заради расистки постове

Германската канцлерка Ангела Меркел изказа пред създателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг недоволството си, че ръководствот...

„За нещастие, само когато бедните влязат в домовете на богатите, тогава богатите забелязват, че бедните съществуват“, отбелязва комисарят.

По негови думи, ако в миналото светът бе оказал по-сериозна подкрепа за тези страни в развиващия се свят, бежанската криза би могла да бъде избегната.

Междувременно около 500 мигранти бяха спасени в Средиземноморието през уикенда при седем спасителни операции. Това съобщава AFP, като се позовава на изявление на италианската брегова охрана.

Според говорител на спасителната служба, четири от операциите са приключили, а другите три продължават. По негови думи събота е била „тих“ ден, но сега има „раздвижване“.

Хърватски министър: Сърбия взима по 100 евро от всеки бежанец

Хърватският министър на отбраната Анте Котроманович каза, че всеки бежанец, който преминава през територията на Сърбия плаща по сто е...

По данни на бреговата охрана, в спасителните дейности участват кораб на медицинската организация „Лекари без граници“ (MSF), два съда на бреговата охрана, италиански боен кораб и кораб на европейската мисия в Средиземноморието (EU Navfor Med).

Според фотограф на френската агенция, германска фрегата наречена „Вера“ и кораб на MSF са спасили 140 души от гигантски надуваем сал в събота следобед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа