Смъртна присъда за афганистанец убил българин

5363
Смъртна присъда за афганистанец убил българин

Афганистанският войник, който на 20 януари т.г. застреля във френската база в Каписа четирима войници, включително един българин, беше осъден на смърт, съобщи днес министерството на отбраната в Кабул, цитирано от АФП.

Абдул Сабор, който е бил на 21 години по време на инцидента, беше осъден от военен съд в затвора в гр. Пул-и-Шарки, близо до Кабул. Датата на екзекуцията не се съобщава.

Афганистански войник, който е имал психични проблеми, ще обжалва присъдата.
Според местните власти, при постъпването си на служба в армията подсъдимият е фалшифицирал документи и е дал подкуп. Заради този случай Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан усложниха процеса на прием в армията и въведоха биометрични тестове.

САЩ ще оказват финансова помощ на Афганистан още 5 години

САЩ възнамеряват да оказват финансова помощ на Афганистан до 2017 година. Това, според Associated Press, е обявила държавният секретар...

Смъртта на френските военни оказа значително влияние на хода на президентската компания на бившия президент на Франция Никола Саркози, който взе решение да ускори изтеглянето на войските от Афганистан.

Припомняме, че сред четирите жертви на Сабор фигурираше българинът Свилен Симеонов, военнослужещ в Чуждестранния легион. Във връзка с този кървав инцидент тогавашният президент на Франция Никола Саркози взе решение да се ускори изтеглянето на френския контингент от Афганистан.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com