САС реши Брендо да бъде екстрадиран в Италия

9925
САС реши Брендо да бъде екстрадиран в Италия

Софийският апелативен съд реши да бъде екстрадиран в Италия Евелин Банев – Брендо.

Съдът не уважи искането на защитата днешното съдебно заседание да бъде отложено и искането за екстрадиция да бъде гледано на друга дата.

Причина за молбата за отлагане беше, че Брендо е с нов защитник, който е имал само два часа да се запознае с материалите по делото. От вчера адвокат Ина Лулчева, която внесе в Апелативния съд искането за отмяна на решението на Софийски градски съд за екстрадиране на Брендо, вече не защитава Евелин Банев пред съда. Според прокуратурата искането за отлагане на делото е опит от страна на защитата за шиканиране (бел.р. умишлено протакане). Съдът прие, че Брендо е имал достатъчно възможности да си избере защитник и достатъчно време да направи това и че защитата му на днешното съдебно заседание е осигурена в достатъчна степен, за да може то да се проведе.

БГНЕС припомня, че Евелин Банев бе задържан при полицейска операция "Кокаинови крале" на 16 май 2012 г. Акцията е международна и при нея бяха задържани 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец. Засега човекът, който е на най-високо ниво, сред тях е арестуваният Евелин Банев – Брендо, обяви преди време вътрешният министър Цветан Цветанов.

Евелин Банев – Брендо е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според обвинението, те са изпрали 11 138 650 евро или над 21 000 000 лева – пари от наркотрафик. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. До момента шест души са екстрадирани в Италия от задържаните при операция "Кокаинови крале".

Редактор: Георги Иванов

Брендо демонстративно заспа в съдебната зала

Абсолютно неуважение към съда демонстрира Евелин Банев-Брендо по време на първото заседание на процеса срещу него в Софийския градски с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com