В Шумен хванаха учител, докато получава подкуп от ученик

10835
В Шумен хванаха учител, докато получава подкуп от ученик
Снимка: Thinkstock

Учител от професионална гимназия във Велики Преслав е бил задържан в момент на получаване на подкуп от ученик. Белезниците щракнали около китките на 55-годишния Димитър Димитров в 16,00 часа вчера. За този час учителят си бил насрочил среща с ученика на улица "Марица" в Шумен. Д.Д. взел 200 лева – част от исканите 500 лева за успешно вземане на изпит, предаде БГНЕС.

Димитър Димитров бил учител по предмета "Горско и ловно стопанство" в Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав. Той бил член на комисията за провеждането на държавен изпит за поучаване на професионална квалификация. Той сам предложил да помогне при вземането на изпита срещу 500 лв. Това възмутило ученика и той сигнализирал полицията.

"Доколкото разбрах, отскоро е учител в гимназията. Разговарях с директорката, тъй като тя е работодател на учителя, и тя смята, че за някакво наказание може да се говори едва, ако като бъде доказана вината му в съда", каза шефът на просветния инспекторат Върбан Върбев.

"Едва днес се запознах със случая, когато въпросният учител не дойде на работа. Не знам как той би помогнал при вземането на изпит, тъй като той, въпреки че е член на комисията, изобщо не присъства в залата, където се провежда. Освен това въпросите се теглят чрез жребий", заяви директорката на гимназията Евдокия Антонова.

Тя обясни, че въпросният изпит за професионална квалификация е бил на 9-и юни. Ученикът го е издържал успешно.

Димитров е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство, казаха от пресцентъра на МВР.

Мъж се е удавил в язовир "Тича"

Мъж на 69 години се е удавил в язовир "Тича", съобщиха от ОД на МВР в Шумен. Той е бил с постоянен адрес в Търговище. Около 5.30 ч. дн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com