Вижте кои са най-поръчваните подаръци за Коледа

28498
Вижте кои са най-поръчваните подаръци за Коледа

Еуфорията по магазините още не е стихнала, тя ще достигне своя пик в дните преди да посрещнем Новата година. Затова международната платформа за електронна търговия kaymu представи класация на 10-те най-поръчвани подаръка - в помощ на тези, които тепърва ще се втурват по магазините.

На първо място са подаръците за дома. Стара българска традиция повелява, по случай настъпването на Новата година, да закупим нещо ново за вкъщи. Обикновено това са неща, които са отлагани във времето като нов телевизор, DVD, въобще техника.

На второ място са козметика и парфюми. Около 25% от дамите тази година ще бъдат зарадвани с любимия си парфюм. Колкото и тривиален подарък да е, все още е предпочитан и търсен.

Оказва се, че книгата тази година ще бъде на почит сред коледните подаръци. 16% от анкетираните са заложили на световната класика и любовните романи. В тази графа влизат и тези, които са решили да заменят традиционната книга с електронната като подарък за любим човек.

Дядо Коледа приема поръчки за подаръци и онлайн

Сайтът на Дядо Коледа се превърна в хит в мрежата. Дядо Коледа получава над 700 000 писма през годината. Писмата пристигат в пощенска...

Дрехите са следващите предпочитани подаръци. Около 70% от хората заявяват, че искат да подарят нещо, което да може да се използва от притежателя му и да е необходимост. Едва 30% държат на емоционалния заряд на своя подарък и предпочитат да зарадват близките си с нещо за спомен. Това е и причината за търсене на подаръци тип статуетки. Идващата година е годината на Дървената овца, според Китайския хороскоп. Очаква се всички предмети с лика на животното да бъдат изкупени.

Часовниците и бижутата също са сред предпочитаните, основно сред хората между 30-40 години. Те биха отделили средства между 100 и 300 лв. По-младото поколение, очаква от Дядо Коледа нов телефон. Около 22 % от анкетираните на възраст между 16-23 години ще очакват под елхата именно това. 12 % от тях заявяват, че искат нов таблет или компютър. 26%, предимно момчета ще очакват плей-стейшън, от който най-вероятно ще се възползва цялото семейство.

Оказва се, че в сектор услуги също ще има подаръци. Няма нищо по-хубаво, от това да подариш изживяване. Ето защо 13% от дамите тази година ще отидат на разкрасителни процедури за лице и тяло като подарък от любимите им хора.

Не забравяйте, каквото и да купите ще зарадвате своите близки, важното е да го поднесете с любов и уважение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com