Времето утре - 11 март 2023 г.

3360
Времето утре - 11 март 2023 г.
Снимка: iStock

През нощта ще бъде облачно, на много места - с валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане сутринта ще бъде значително по-ниско от средното за месеца, но през деня ще започне да се повишава. В отделни райони ще прегърми. Вятърът все още ще бъде от юг, до умерен, в Източна България и на места северно от планините - временно силен. Минималните температури ще са високи, предимно между 7°С и 12°С, в София - около 7°С.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на деня - и в югоизточните райони от страната. Ще бъде умерен в Дунавската равнина, а през нощта срещу неделя в Североизточна България - силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на много места - с валежи, главно в югоизточните райони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява. Към 14:00 часа температурите ще бъдат от 12°С-13°С в Северозападна България и Софийско до 20°С - в Горнотракийската низина, в София - около 13°С.

Седмична прогноза за времето за 6 - 12 март 2023 г.

През следващите три дни ще има променлива облачност, по-значителна в четвъртък; възможни са само изолирани незначителни превалявания. В...

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, където е възможно да прегърми. Ще духа умерен, по южното крайбрежие - временно силен, юг-югозападен вятър. Към края на деня вятърът ще се ориентира от запад, а през нощта срещу неделя - от северозапад, по северното крайбрежие ще бъде силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 13°С и 18°С. Температурата на морската вода е 8°С-9°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен и силен западен вятър, след обяд - северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°С, на 2000 метра - около 2°С.

В неделя облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява, след обяд над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Температурите ще се понижат и преобладаващите минимални ще са от минус 2°С до 3°С, а максималните - между 7°С и 12°С. Вятърът постепенно ще отслабне. В понеделник ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури ще са с още градус-два по-ниски, дневните слабо ще се повишат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com