Започва приемът за лятната Практикантска програма на Kaufland

521
Започва приемът за лятната Практикантска програма на Kaufland
Снимка: Кауфланд

Kaufland дава старт на кандидатстването за осмото издание на своята Практикантска програма, насочена към ученици. Това лято, в рамките на повече от месец, 30 младежи на възраст над 18 години ще имат възможност да придобият практически опит и знания в най-голямата търговска верига в България. Те ще бъдат разпределени в хипермаркетите на ритейлъра в 6 града в цялата страна. Практикантите ще получат мотивиращо възнаграждение и могат сами да избират продължителността на работното си време.

Стажът дава възможност на учениците да работят на трудов договор, като продължителността на практиката им е до месец и половина и се реализира през лятната ваканция – между юни и септември. Няма поставен краен срок за кандидатстване, като кандидатите могат да се присъединят по всяко време. Приетите младежи имат възможност да изберат дали да се включат в програмата с пълно или непълно работно време в часовете между 07:00 – 20:00 ч., за което ще получат мотивиращо трудово възнаграждение, ваучери за храна на стойност 200 лв., както и всички останали придобивки от социалния пакет, които компанията предлага на своите служители.

Практикантската програма е с обща продължителност от 210 часа и дава възможност на учениците да се докоснат до реалната работна атмосфера в хипермаркетите на лидера в модерната търговия в България. С участието си в нея те могат да  се запознаят с дейностите в различните отдели, което да им даде по-ясна насока за по-нататъшно образование или подходящото кариерно развитие. Освен практическите умения, които ще получат, Kaufland дава възможност на младежите да се включат в любопитна игра със страхотни награди – смартфон iPhone 14 Plus, смарт часовник Apple Watch 7, JBL Bluetooth колона, както и финансова подкрепа за първите им стъпки във висшето образование.

По време на практиката в Kaufland младежите ще имат възможност да извършват разнообразни дейности, свързани с разпределението на стоките в магазина, обслужването на клиентите или работата в различни сектори на магазина, сред които „Стоки“, „Свежи храни“ и „Каси“. През цялото време практикантите ще комуникират с професионалисти от различни отдели на Kaufland и могат да създадат ценни контакти за реализация в бъдеще. Техни ментори ще бъдат ръководителите на отделите в съответния магазин.    

Практикантската програма е поредната обучителна инициатива на Kaufland, която цели да свърже образованието и бизнес практиката. Веригата е сред първите компании у нас, която се включва в програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през тази пролет,  Kaufland даде началото на втория сезон на първата по рода си практически ориентирана Бизнес академия, разработена от лидера в ритейла в България, Kaufland Business Academy. Тя се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство и дава възможност за стаж в Централния офис на Kaufland България. Проектът е с продължителност от 2 месеца, като на финала на академията студентите могат да приложат знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com