Северна Корея позиционира още две ракети на източното си крайбрежие

15753
Северна Корея позиционира още две ракети на източното си крайбрежие

Северна Корея е изпратила още две ракети на източното си крайбрежие, където има информация за подготовка за извършване на пробен пуск, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Говорител на министерството на отбраната на Сеул не е коментирал съобщението на медиите. Предишни информации твърдяха, че режимът на севернокорейският лидер Ким Чен Ун е придвижил седем ракети на източното си крайбрежие, граничещо с Японско море. Имаше опасения, че Пхенян ще извърши провокативен опит с ракета по случай рождения ден на основателя на социалистическата държава Ким Ир Сен, но те не се оправдах. Въпреки това Сеул е на мнение, че все още не е отминала опасността от изстрелване на ракета с малък обсег на действие Скъд, със среден Мусудан или с голям обсег Родон.

Северна Корея няма да предупреждава преди да удари Юга

Северна Корея отново повиши напрежението на Корейския полуостров, като заплаши, че няма да предупреждава преди да нападне южната си със...

25 април е друга вероятна дата за ракетна провокация от страна на Северна Корея. На тази дата е създадена армията на Пхенян. Според Южна Корея ако има пуск, то той ще бъде най-вероятно на ракета Мусудан, която има обсег на действие между 2500 и 4000 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com