Само 26 екипажа са заявили участие в рали „България”

7160
Само 26 екипажа са заявили участие в рали „България”
Надпреварата стартира на 5 юли на площада в Самоков, а първата специална отсечка ще е по улиците на града. Това вероятно ще е и акцентът на надпреварата с възможността голям брой зрители да гледат пилотите.

Получените до този момент 26 заувки изглеждат обидно малко за най-реномираното рали в България. За съжаление автомобилният спорт е в доста сериозна криза, която стига пика си през тази година. Рали „България“ ще се проведе за 44-ти път, като през 2013-а то е единствената надпревара с коефициент 20 в Европейската рали купа – Изток.

Най-голямата новост около ралито е свързана с факта, че тази година център ще е Самоков, а на курорта Боровец. Официалният старт на централния площад ще бъде даден в 18:00 часа на 5 юли, а първата отсечка ще е по улиците на Самоков. Това със сигурност ще е един от най-големите акценти на надпреварата, тъй като скоростният етап ще бъде наблюдаван от много хора. Първата кола по етапа ще потегли в 20:10 ч, а това ще е Skoda-та на Димитър Илиев.

Над 800 000 гледания в YouTube за тандема Златков/Quattro S1

Нищо и никой не може да достигне по гледаемостта, която има родният аналог на корееца PSY. Говоря за Валентина Хасан и световната сенза...

Националният шампион за 2012 Димитър Илиев/Янаки Янакиев ще потегли със стартов номер 1 (Skoda Fabia S2000). Илиев има две победи в рали „България“. Една има Крум Дончев, който ще потегли с №2 със своето Peugeot 207 S2000).

За старта в Самоков се очаква да пристигнат водачът в класирането в Европейската рали купа Александър Салюк. Украинецът се състезава с Skoda Fabia S2000. Другото голямо име е това на италианеца Лука Бети с Ford Fiesta S2000. Заявката му обаче е изненада, тъй като миналата година той беше изключен от състезанието още преди старта заради нарушение на правилата за тренировки.

Феновете по отсечките ще гледат и някои от най-силните български пилоти: Игнат Исаев (Mitsubishi Lancer Evo 9), Мартин Сурилов (Mitsubishi Lancer Evo 9), Георги Василев (Mitsubishi Lancer Evo 8) и други.

При автомобилите с един двигателен мост се отличават заявките на Борис Григоров (Citroen C2 S1600), Антон Титов (Citroen DS3) и Даниел Попов (Citroen DS3).

Най-невероятните автомобилни „спасявания”

Със сигурност тук не се всички, но в следващите видеа ще видите поне част от най-атрактивните автомобилни изпълнения, разминали се на к...

Снимка: lap.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com