Тотнъм едвам се спаси срещу Базел, Челси и Бенфика печелят

5599
Тотнъм едвам се спаси срещу Базел, Челси и Бенфика печелят

Първите четвъртфинали от турнира Лига Европа поднесоха доста емоции и голове, както и една голяма изненада.

В Лондон английският „Тотнъм” едвам се добра до равенство срещу гостите си от „Базел”, след като трябваше да наваксва изоставане от 0:2. Швейцарците шокираха домакините си с два бързи гола на звездите си Щокер и Фрай между 30-тата и 34-тата минута, като и двете попадения паднаха след отлични контраатаки. Всъщност „Базел” спокойно можеше да води и с повече през това първо полувреме, тъй като „шпорите” играеха крайно разсеяно в защита и на няколко пъти се стигаше до критични ситуации пред Брад Фридъл.

Челси повали Юнайтед след извънземен гол на Демба Ба

В преиграване от четвърфиналната фаза на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия отборът на "Челси" успя да елимира "Манчес...

Вместо да се възползват от ситуациите си обаче, „Базел” допусна гол в 40-тата минута. Тогава след рикошет след удар на Гарет Бейл Емануел Адебайор стигна до топката и я вкара от близко разстояние под гредата. Последва и немислим пропуск на Скот Паркър, който беше сам срещу празната врата, но не я уцели.

През второто полувреме „Тотнъм” стигна до нов гол, дело на Гилфи Сигурдсон, но така и не се пребори за победата. „Базел” пък понамали темпото, но въпреки това също имаше положения. В последната минута на мача обаче сериозна неприятност сполетя домакините – звездата им Гарет Бейл изкълчи десния си глезен и не е ясно колко сериозна е контузията.

В Турция местният гранд „Фенербахче” изненада неприятно италианския „Лацио” и победи с 2:0. Домакините бяха подпомогнати от червения картон на Оджени Онази от „Лацио”, който принуди италианците да играят с 10 души цялото второ полувреме. Логично в края му турците вкараха два гола – от дузпа в 78-та минута чрез Пиер Уебо и в 90-тата от Дирк Каут, който довката изпусната след пряк свободен удар топка от Федерико Маркети.

В другите два мача – „Челси” срещу „Рубин” и „Бенфика” срещу „Нюкасъл” се получи идентичен резултат – 3:1. В Лондон Фернандо Торес вкара два гола за победата на „Челси”, а Виктор Моузес също се разписа. Интртигата за реванша запази Джон Тери, който игра с ръка в наказателното поле и се стигна до дузпа, която руснаците реализираха.

Димитър Бербатов поряза Тотнъм

В мач от 30-ия кръг на Премиершип отборът на "Фулъм" спря устрема на "Тотнъм" по пътя към Шампионската лига, след като Димитър Бербатов...

В Португалия „Нюкасъл” изненадващо поведе с гол на Папис Сисе на „Бенфика”, но португалците бързо обърнаха развоя на срещата и доказаха защо бяха сочени за фаворит в мача. „Бенфика” вкара три гола чрез Родриго, Лима и Оскар Кардосо от дузпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com