Наводнение буквално удави Казанлък и селата в общината

913
Наводнение буквално удави Казанлък и селата в общината
Снимка: БГНЕС

Откъснати села и паднали мостове е равносметката от няколкодневните валежи в Казанлък и региона, като ситуацията стана критична тази нощ.

Късно снощи бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата Енина, Долно Изворово и най-новия град в общината - Крън. Пътят между село Енина и град Крън е прекъснат в района на дърводелната, а половината село е разделено на две, заради скъсани мостове над малката вада, която сега е придошла река. Спряни са електричеството, водата и газоподаването в квартал Дерелика. Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията, предаде БГНЕС.

Вандали поругаха гробищния парк в Казанлък

Неизвестни вандали поругаха гробищния парк в Казанлък, информираха от полицията. В 10.30 часа вчера в Районното полицейско управление ...

Проблеми има и в село Долно Изворово, където реката е придошла около 1 часа през нощта. Местните реагираха веднага - извадиха тежка техника и успяха да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста. В Казанлък Стара река е пълна на 100%. Това заяви кметът на общината Галина Стоянова, която лично ръководи аварийните екипи, които се борят с бедствието. Реката е подкопала брега в района на Художествената гимназия и е излязла от коритото си, отнасяйки пътя покрай близките къщи. На мястото е действала много строителна техника, която е извозила строителни материали, с които се издигнала насипна дига, за да се спре разлива.

Сега не вали, но в планината в района на Бузлуджа и Шипка вали пороен дъжд, който се стича по коритото на Стара река.

Към момента ситуацията е овладяна, но се очакват днес времето да продължи да бъде дъждовно, което ще затрудни работата на аварийните екипи. Досега няма данни за наличие на бедстващи хора, но хората от голяма част от къщите в село Енина и проблемните райони на Казанлък днес най-вероятно няма да могат да отидат до работните си места, тъй като са прекъснати пътищата им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com