Китайска компания почва да ползва все повече роботи, вместо хора

1081
Китайска компания почва да ползва все повече роботи, вместо хора
Снимка: Actualno.com / Боян Кърпачев

Китайската компания Хон Хай, известна като "Фокскон Текнолъджи Груп" (Foxconn), изпълняваща поръчки за САЩ, замени в Китай 60 000 работници с промишлени роботи. Тази стъпка е насочена към съкращаване на разходите в по-дългосрочен план" и възможности за увеличаване на продукцията, предаде БГНЕС.

По сведения на Fox News става въпрос за завода в Куншан, провинция Цзюнсу. Броят на заетите в завода досега бе 110 000 души, а сега е съкратен на 50 000. Според тв канала примерът на компанията е последван от други 600 високотехнологични фирми в същата провинция. Миналата година те са пуснали около 51 милиона лаптопи и 20 милиона смартфони. Стойността на един робот многократно надхвърля заплатите на работника, но с времето това се променя, тъй като машината има минимални разходи за поддръжка.

Роботи ще заменят хирурзите в операционните зали

Въпрос на време е роботи да заемат мястото на хората в операционните зали. Това твърди хирургът и пионер във виртуалната симулация в ...

"По-евтино е да купиш робот - ръка за 35 000 долара, отколкото да държиш работник, който е по-малко производителен и заработва 15 долара на час, правейки пържени картофи", обяснява бившият ръководител на "Макдоналдс" Едуард Ренси. Основаната през 1976 г. компания Apple произвежда смартфони iPhone, таблети iPad, музикални плеъри iPod, ноутбуци и настолни компютри iMac, както и друга високотехнологична продукция. Корпорацията е една от най-големите в света, като нейният пазарен дял превишава 530 млрд долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии