Въздухът в Стара Загора отново е замърсен

3034
Въздухът в Стара Загора отново е замърсен

През последното денонощие в Стара Загора отново е регистрирано превишаване на нормите за фини прахови частици и на серен диоксид в района на Гълъбово. Това предаде националното радио.

В бюлетина на Изпълнителната агенция по околна среда посочват като причини за замърсяването отново използването на твърдо гориво в битовия и обществен сектор и емисиите от автомобилния трафик, съчетани с неблагоприятни метеорологични условия. За Гълъбово обяснението е наслагване на емисии от топлоцентралите в енергийния комплекс "Марица изток“.

Старозагорски ортопеди поставиха силиконова става на пръст за първи път у нас

За първи път в България беше имплантирана миниатюрна силиконова става, свързваща фалангите на пръстите с дланта при пациентка с тежък р...

Пред "Хоризонт“ Петя Папазова, директор на РИОСВ, не можа да отговори защо Стара Загора отново води класация на градовете с най-мръсен въздух. Нямаше отговор и на въпроса достатъчна ли е една станция, разположена на най-проветривото място в града, която да дава вярна картина на състоянието на атмосферния въздух.

Преди дни отново горя сметището на Мандра баир, когато имаше ураганен вятър и градът беше обгазен. Директорът на инспекцията поясни, че е научила за пожара от медиите на следващия ден като тогава нейни специалисти са посетили Мандра баир, но не са направили измервания на място с мобилна станция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com