X
 
 

Премиерът Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков

4550 2
Премиерът Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Става ясно, че кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания, уточняват още от Министерския съвет.

Кой е Бисер Петков?

Бисер Петков бе министър е на труда и социалната политика на България в третото правителство на Бойко Борисов. След среща с премиера на 11 юни 2018 г. в късния следобяд подава оставка, а на следващия ден сутринта министър-председателят го уведомява, че следва да продължи изпълнението на служебните си задължения.

Роден е на 6 септември 1963 г. в Монтана. През 1987 г. завършва специалността „Икономика и организация на вътрешната търговия“ в Университета за национално и световно стопанство. Започва професионалния си път през 1988 г. като редовен преподавател в УНСС, където през 2012 г. става доцент.

С решение на Народното събрание от 8 септември 2011 г. е избран за управител на Националния осигурителен институт. Има над 30 научни публикации, включително учебници, монографии, доклади и др.

Въпросът за болничните, средствата за социалните работници и бъдещето на хората с увреждания бяха само част от предизвикателствата пред Министерството на труда и социалната политика, което натрупа обществени негативи през последните месеци.

Бисер Петков: Няма да ощетяваме болните

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че е важно да се каже, че хората няма да бъдат ощетени при изплащането на...

Това е шестият министър, който подава оставка от 2017-та година насам, когато заработи третият кабинет на Борисов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Тиква, Тиквар, Тиквеник 2 Тиква, Тиквар, Тиквеник преди 2 седмици Профил на трол?
    ПО СХЕМАТА НА ДИКТАТОРА ОТ БАНКЯ : той маха всеки, заради когото може да му се разклати господството . Защото всяка РАЯ си заслужава Хунтата, в която живее като жертва.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Още едно бушонче си отива, за да остане Тиквата ! "Рибата се вмирисва от Главата" !