10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014г. (Част 2)

183468
10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014г. (Част 2)
Снимка: Pixabay

Лисабон, Португалия

Лисабон е едно от най-евтините решения за почивката ви. Разположен на няколко хълма, градът запленява с комбинацията си от дружелюбни местни, интересни улички и достъпни цени по магазините. Хотелите в Лисабон са наистина много евтини и средната цена за нощувка в града е $80 на вечер. Цените по магазините и ресторантите са почти 50% по-ниски от други подобни дестинации по света.

6-дневна ваканция се задава по Гергьовден

Шестдневна ваканция се задава по Гергьовден. Почивката ще започне от деня на труда в четвъртък и ще продължи до 6 май - вторник. Нерабо...

Букурещ, Румъния

Все повече хора започват да откриват красотата на Букурещ, който е прочут и като "Малкият Париж". Румъния е интересна дестинация за тези, които никога не са били в този край на света. Това е една от най-достъпните дестинации, на които можеш да се насладиш. Луксозните хотели в града предлагат нощувки с цени от $190 на вечер, което прави пет-звездните хотели в страната едни от най-евтините в света. Букурещ е обявен и за най-евтината дестинация, ако искаш уикенд с включени нощувки, храна, транспорт и някои екстри. Подобен уикенд в Париж би струвал $1100, в Букурещ всичко това е на средната цена от $370.

Индия

Ако можете да си позволите пътуването до Индия, ще бъдете "възнаградени" с компенсация от много ниски цени на всичко, за което се сетите. Евтини магазини, ресторанти и доста безплатни атракции, от които може да се възползвате. Според различни класации Индия е топ дестинация за евтина почивка тази година. Цените на обслужването, храната и други услуги са наистина ниски и достъпни за всички. Обаче трябва да имате предвид факта, че нивото на престъпност и насилието е доста високо и трябва да бъдете бдителни, ако не искате почивката ви да се превърне в кошмар.

Люлеещ се диван сред природата - райско кътче за почивка

Swing Rest е висящ, мек и удобен диван, създаден от френския дизайнер Даниел Поузет. Тази мебел е подходяща за високи тавани и повече ...

Никарагуа

На всеки пет години някоя страна в Централна Америка бива наричана „новата Коста Рика”, заради красивата си природа и евтиния туризъм. Тази година Никарагуа е сред първенците, които могат да получат тази „титла”. Вулкани, тропически гори, Карибски плажове и много приключения на доста достъпни цени. Възможно е, ако отидете там разходите ви за целия ден да не надвишават $20.

Рига, Латвия

Рига остава една от най-евтините дестинации, защото е все още от местата, които не са набрали достатъчно популярност, но все пак има доста какво да предложат. За да прекарате един ден там и да не се ограничавате в разходките, такси за забележителности, транспорт, хубава храна и пр., са ви нужни не повече от $75.

10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)

Ако обичате да пътувате, но не и да харчите всичките си спестявания за това, винаги може да откриете много красиви и евтини места за от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Това е най-големият пясъчен остров в света, ето къде се намира

Какво се случва с хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Топ 10 на най-посещаваните места в България от чуждите туристи (СНИМКИ)

Кои са 30-те най-атрактивни улици в света за 2024 година?

Защо Киото затвори за туристите улици в квартала на гейшите?

Защо туристите на този популярен остров не могат да напускат хотелите си днес?

Петте държави с най-добър баланс между работа и личен живот

Тази планина въвежда входна такса и ограничения за туристите

Най-влиятелните паспорти за 2024 година: Къде попада България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com