5 бързи съвета как да изберем кола под наем

2776
5 бързи съвета как да изберем кола под наем
Снимка: Христо Петров

Днес в страната ни съществуват десетки, а дори и повече фирми, отдаващи коли под наем. Всяка една компания разполага с широка гама превозни средства, отговарящи на разнообразните търсения. Разбира се, преди да заплатите съответната такса, то вие трябва да бъдете наясно с няколко важни тънкости. За да ви бъдем максимално полезни, то ние сме се постарали да ви изложим петте най-ценни съвета за това как да направите избора си. След обмислянето на всеки от тях, то вие сте в готовност да сведете индивидуалния си избор до клас автомобили, задоволяващи нуждите и потребностите ви в конкретния случай.

Съвет №1 — Каква е целта на пътуването?

Съветът ни е, преди всичко останало, да си зададете този въпрос и сами да си отговорите на него. Помислете внимателно защо вие се нуждаете от това превозно средство и по какъв начин то би могло да повлияе на целта на вашето пътуване. Ако ви предстои бизнес среща с потенциални съдружници или клиенти и от вас се изисква да демонстрирате класа и висок стандарт, а не разполагате с подобен тип автомобил, то значи се насочете към по-луксозните предложения. По този начин сами ще допринесете за бъдещия успех, рефлектиращ върху бизнеса ви.

В случай, че пътуването е чисто и просто вашата дългоочаквана семейна ваканция, то нещата върху които да се съсредоточите съвсем не опират до външния вид на автомобила, а по-скоро до комфорта, който предлага, и мястото за багаж. Ако сте многочленно семейство с няколко деца и домашен любимец, то комби предложенията са идеалния избор. Важно е на първо място да се чувствате удобно по време на пътуването, особено ако дестинацията налага часове наред движение на четири колела.

Съвет №2 — Съобразете колата под наем с дестинацията

Огромна част от хората забравят за тази немаловажна подробност и прибягват към наемането на превозно средство, водени от личните си предпочитания, а не съобразено с моментната необходимост. Ако автомобилът ви е оставен за ремонт и вие нямате с какво да се придвижвате, а професията ви изисква постоянни срещи и навъртане на стотици километри дневно, то ние ви предлагаме да се насочите към по-малките и практични превозни средства.

Те, от руга страна, ще бъдат по-икономични и няма да е нужно да инвестирате толкова средства за гориво, колкото до сега сте давали за луксозния си джип. Все пак нека не забравяме, че момент на пестеливост може да ни позволи да се поглезим с нещо, за което дълго време не сме си позволявали. А и автомобилът ви е на ремонт само за седмица или две, а не за дълъг период от време.

За онези от вас, за които километрите ще бъдат в повече, то препоръчваме и съветваме автоматик. По този начин ще ограничите стресовите ситуации до минимум, особено когато става въпрос за натоварен трафик в голям град.

Съвет №3 — Изградете си мисловен план, относно маршрута и багажа

В случай, че пътуването ви е свързано с далечно място, то помислете най-вече за комфорта както за вас, така и за останалите пътници. В случай, че се отправяте към предпочитан ски курорт и се налага да принасяте всички аксесоари, свързани с този спорт, то навярно се нуждаете от багажник на покрива, който да ви осигури необходимото пространство за ските, шейните, щеките и всичко останало, което ще ви е необходимо. Вероятно джип или по-голям автомобил ще се окажат по-удачен вариант.

Всички знаем, че черните пътища у нас и неблагоприятните участъци са често срещано явление. Ето защо ви съветваме автоматично да прибегнете към джип, за да не си навлечете неприятности. Не малко компании предупреждават и изрично забраняват ползването на други автомобили по такива участъци. Ако самите вие вземете решение да им се противопоставите, то пригответе се за солени наказателни такси и глоби.

Съвет №4 — Направете разчет на бюджета

Разбира се, изборът на превозно средство е свързан с личните ви средства и това колко пари можете да отделите за кола под наем за конкретния период от време. Ако периодът е по-дълъг, то можете да изберете по-нисък клас автомобил, за да не излезе накрая, че с дължимото сте изплатили една трета от общата му стойност на пазара. Това, което трябва да сравнявате, не е единствено дневната цена, но и екстрите, за които се заплаща допълнително, като столче за кола, навигационно устройство, климатик и други.

Съвет №5 — Направете сравнение на няколко отделни компании и изберете най-изгодната оферта

Никой не може да каже, че изборът на автомобил под наем е лесна задача, напротив. Както всичко останало, за което си заплащате, било то обяд в ресторанта или дреха на щанда в текстилен магазин, то трябва да сте сигурни, че качеството е в перфектно съотношение с цената. Ето защо съветът ни към вас за бърз избор е да посетите Интернет и след няколко минути сърфиране да набележите две - три Rent a car фирми. Сравнете всяка една от тях с останалите и преценете сами за себе си чии правила и условия ви устройват.

Това е възможно най-лесният и бърз начин да се снабдите с автомобил, който да ви отведе до желаната дестинация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия