Амалфи – какво трябва да знаете, ако искате да посетите италианското бижу

17416
Амалфи – какво трябва да знаете, ако искате да посетите италианското бижу
Снимка: Pixabay

Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за Средиземноморска красота,  Амалфийското крайбрежие е изкусителна комбинация от природни дадености, примесени с доза интригуващ драматизъм. Това е мястото, където Крайбрежни планини се гмуркат в Средиземно море, градовете напомнят на картички и спокойни гори приютяват всеки, имащ нужда от бягство от града.  

Ако все още се чудите дали да посетите Амалфийското крайбрежие и най-вече градчето, дало името на това емблематично място, Амалфи, ето какво трябва да знаете:

Трудно е за вярване, че красивият град Амалфи, със своите слънчеви площади и малък плаж някога е бил морска сила с над 70 000 жители. Трудно е, защото той е сравнително малък като площ и разстоянието от единия до другия му край може да бъде изминато с кратка разходка от около 20-тина минути. Също така градът пази много малко исторически забележителности, които да представляват интерес за туристите. Но пък за това си има причина и то смразяваща. През 1343 г. земетресение потопило по-голямата част от града в морето. Днес, въпреки миналото си, Амалфи се радва на голямо внимание и определено има какво да предложи на любителите на гледките, приключенията и морето.

Какво да видите тук?

Въпреки, че по-голямата част от града е под вода, все пак са останали някои интересни забележителности, които си заслужава да бъдат посетени. Една такава забележителност е катедралата Св. Андреа, съдържащата руини от стария град. А точно срещу нея, в бар Франчезе, с капучино в ръка, можете да се насладите на обстановката и просто спокойно да наблюдавате случващото се, или да се отдадете на интересна книга.  Museo dela Carta - музеят на вестниците, чийто дом е най-старата хартиена фабрика в Европа е другото място, което непременно да посетите.

Ако плажуването не е любимото ви занимание и искате да се отдадете на пътешествия, то след като обиколите градчето, можете да се включите в някоя от организираните екскурзии до близките забележителности и градове като: Помпей, планината Везувий, руините на Паестум и двореца Касерта.

А, ако нямате желание да обикаляте музеи и катедрали, просто се отдайте на разходка из града. Насладете се на малките улички, цветните пейзажи и завладяващото усещане за dolce vita!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия