Скопелос - приказното местенце от филма Мама Миа

328962
Скопелос - приказното местенце от филма Мама Миа

Островът е разположен по средата между други две красиви места –  Скиотос и Алонисос. За да стигнете до самия остров можете да кацнете на най-близкото летище на Скиатос и да хванете ферибот. Другият вариант е да пътувате до град Волос и да се насладите на гледката от ферибота.  Скиатос също е популярна туристическа дестинация, станала фон на няколко реклами популярни и у нас. Алонисос е третият, но почти див и необитаем.

Джоли подарява остров във формата на сърце за юбилея на Брад

Холивудската звезда Анджелина Джоли е платила 12,2 милиона лири, за да зарадва любимия си Брад Пит със специален подарък за 50-ия му ро...

На острова двата основни града са Скопелос и Глоса. Първият с население около 3000 души, а вторият само с над 1000. Между тях са разположени десетки малки селца и махали. Красивите малки спретнати къщички покрити с керамични или каменни покриви, цветни врати и прозорци са красиво разположени една до друга по тесните, виещи се улици из целия остров.

Тук има около 360 църкви. Голяма част от тях отварят врати единствено в деня на честването на покровителя им. Параклисът "Агиос Йоанис" от филма “Mamma Mia”, едно от най-впечатляващите и посещавани места, разположен на върха на скала. Много двойки избират именно тази дестинация за своето сватбено тържество и споменът за една сбъдната романтична приказка.

На Скопелос можете да се настаните в уютна квартира, приказна къщичка или в хотел, като островът разполага и с луксозни СПА хотели категория пет звезди. Можете да намерите и да пазарувате спокойно от различни видове магазини, супермаркети, бутици и галерии.

Райски острови и изчезващи гиганти (СНИМКИ)

Сейшелите са едно от онези кътчета, където човек може да прекара своята почивка сред приказни пейзажи и плажове, и същевременно да зърн...

Със своите над 60 мили плажна ивица, от най-известните златни пясъци на Kastani (плажът на Mamma Mia)  до закътани заливи на Glysteri, Limnonari и Stafilos, и още безброй малка заливи, скрити по скалистите бреговете, Скопелос е райски кът за плуване. Всички от най-популярните плажове са плитки и безопасни, идеални за семейства с малки деца. Всички те са с изключително чиста и ослепителна синя вода. Островът предлага и приказна разходка с лодка или просто риболов.


Нощният живот тук също е на ниво и винаги можете да се забавлявате с приятен коктейл в ръка. Най-прекрасният начин да разгледате целия остров е чрез организиран off-road или разходка с планински велосипеди. Освен красиви плажове Скопелос разполага и с богата припода и с над 8 милиона борови дръвчета.

Очарованията и изкушенията на остров Крит (СНИМКИ)

Крит е най-големият и гъсто населен остров в Гърция. Той е пети по големина в Средиземно море и една от тринайсетте административни об...

Скопелос има свой неповторим, и понякога скандален, начин на празнуване на Февруарските карнавали, с традиции, изградени през историята на острова и християнската култура. Сред най-забележимото през този фестивал е "Трат - когато млад мъж носи горяща рибарска лодка из улиците, както и "Доброто" (Οι καλες) - бурна пародия на езическа сватба, свързана с култа към Дионисий. Традиционните костюми, семейните празненства и песни, както и изобилието от храна са задължителна част от последният пир преди задаващия се постен без месо месец – Великият пост.


Вековните традиции, костюми, песни и танци се пазят живи чрез онези, които са се посветили на съхранението и предаването на традиционния фолклор на остров Скопелос. Както Февруарските карнавали, така и уменията на островните музиканти са живо свързани с историята и са вкоренени в дълбока част  от обществените празници - със специфичните танци за сватби и други семейни чествания, граждански събития, сезонни фестивали и други религиозни празници.

 Скопелос е известен с местното производство на мед, хляб, мармалад, а от изключително красивите маслинови гори се произвежда зехтин, риболовът е на най-висока почит и не на последно място по важност - известните сливи на остров Скопелос. През цялата година Скопелос има какво да предложи на своите посетители и винаги да ги зарадва с много изненади.

Виетнам - безкрайна палитра от нрави и културни обичаи

Тази колоритна страна се обитава от 54 различни етнически групи, като 90% от населението са от групата Кинх, а другите 10% формират ост...



Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com