ТОП 3 на дестинациите, които да посетите през 2024 година

12554
ТОП 3 на дестинациите, които да посетите през 2024 година
Снимка: iStock

2024 година вече започна и повечето от нас сигурно си правят планове къде да пътуват до края на годината. Определено има доста интересни и завладяващи дестинации, които имат спиращи дъха гледки и музеи, които може да се разглеждат с часове. Тези дестинации привличат туристите със своите забележителности, автентични изживявания, богата култура и археология. Разбира се, и с вкусно хапване.

Вижте кои са ТОП 3 на дестинациите, които трябва да посетите през 2024 година, ако не сте били:

Венеция забрани туристически групи над 25 души

Малага – този пристанищен град в Южна Испания често е отправна точка за пътешествия из невероятната Андалусия, но и самият град е изключително красив и си заслужава да се види. Може да се разходите из историческия център на Малага, където повечето улице са пешеходни и гъмжат от хора, магазинчета и заведения. Дворецът-крепост Алкабаса е построен през 8-ми век и е известен като най-добре запазеният мавритански крепостен дворец в Испания. Когато се изкачите до замъка Гибралфаро, ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към Малага. Съветваме ви да отидете там за залеза, защото гледката определено си заслужава. Има и още забележителности, които може да посетите – катедралата на Малага, арената за корида, централният пазар Атарасанас, родната къща и музей на Пабло Пикасо и др.

Париж – тази година градът ще бъде домакин на летните Олимпийски игри. Париж е известен с много имена – градът на Любовта, градът на Светлините, градът на Победата и др. Определено тази дестинация е изключително подходяща за влюбени двойки. В Париж има безброй забележителности, които си заслужава да се посетят – Мулен Руж, двореца Версай, Айфеловата кула, Лувъра и Дисниленд.

Кои са държавите с най-щастливите хора и къде е България в списъка

Ница – от десетилетия градът е известен като Кралицата на Лазурния бряг. Ница е любимо място за релакс и вдъхновение на известния писател Ърнест Хемингуей, както и се свързва с имената на Гарибалди и Паганини. Градът се отличава със своята променада – Promenade des Anglais, по която местните и туристите прекарват свободното си време. В града има и великолепна крейбрежна алея с дължина 7 километра, плаж и палми. Определено си заслужава да се разходите и да видите красивите фасади на сградите в стил Belle Epoque, сред които се откроява световноизвестният хотел Negresco. В Ница се намират е емблематичните сини столове, които са се превърнали в символ на града през 50-те години. Може да ги видите и в Кан. Синият цвят олицетворява Средиземно море и Лазурното небе. Не може да се каже със сигурност коя част на града е любима на местните – според някоя това е променадата, според други Старият град, а трети път предпочитат площад “Масена”. Най-красивата гледка се открива от Замъкът – парк, където имате възможност да се насладите на 360-градусова панорама. Оттам може да видите както Средиземно море, така и заснежените върхове на Алпите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Град поставя двуметрова ограда, за да блокира туристическите снимки

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com