Кои храни, витамини и минерали да използваме срещу тъмни кръгове под очите

13983
Кои храни, витамини и минерали да използваме срещу тъмни кръгове под очите
Снимка: iStock/Guliver

Тъмните кръгове под очите най-често издават преумората и липсата на сън, но както и недостатъчната грижа за кожата – пропускане на слънцезащитата, околоожна грижа, дехидратация и т.н. Разбира се, понякога причинителите са съвсем различни, а може да са обвързани и с гените ни. 
Освен с добра и качествена козметика, тъмните кръгове можем да намалим, като консумираме продукти с болезни вещества в състава, които им повлияват.

Как да използваме хранителни продукти срещу тъмни кръгове?

Тези три съставки премахват тъмните кръгове под очите ВЕДНАГА!

Тъмните кръгове и торбички под очите са проблем, с който понякога е трудно да се справим. Недоспиването, гените, неправилното хранене с...

Домати

Доматите са богати на антиоксиданти и ликопен, който е картеноиден пигмент. Ликопенът е познат с действието си върху кръвообращението, той защитава кръвоносните съдове и влияе благоприятно на тези под очите, като подобрява кръвообращението в тази зона.

Краставици

Всички знаем за поставянето на краставици върху очите, което действа успокояващо и премахва умората. По този начин редуцираме и подпухването на тази зона, но знаехте ли, че и самата консумация на краставици влияе благоприятно на естетическата ни визия? Зеленчуците и конкретно в случая – краставиците, съдържат голямо количество вода, което спомага хидратацията на тази зона и се включва в борбата срещу тъмните кръгове.

Освен това, краставиците са богати на силициев оксид, който пък се включва в синтеза на колаген, който има задачата да ни предпазва от бръчици. И все пак, консумацията на вода си остава един от най-добрите начини за борбата със стареенето и грижата за кожата.

Махнете сенките под очите с тези техники!

Сенките под очите винаги са били бич за тези от нас, които ги имат. Те са неприятни, грозни и оставят неприятно чувство на изтощение. А...

Сусамови семена

Сусамовите семена съдържат много антиоксиданти и витамин Е, които спомагат за премахване симптомите на умора и отпадналост. Тях може да консумирате и под формата на тахан, тъй като свойствата им се запазват.
Горски плодове

Горските плодове също са богати на антиоксиданти, а конкретно боровинките, къпините и касисът са богати на антоцианин – пигментира храната в различни лилави, сини и черни нюанси. Освен това, той доставя необходимия кислород на тъканите и се грижи за достатъчния приток на кръв към очите ни. Малините и ягодите също са полезни и играят роля за подобряването вида на кожата.

Хранителни елементи, които могат да помогнат

Освен определени храни, които изброихме, има и хранителни елементи, които могат да помогнат в борбата с тъмните кръгове. Такива са например желязото, витамин В12, витамин К, витамин С. Те подобряват цялостното ни състояние, като ни дават енергия, подобряват кръвообращението и циркулацията, подобряват цялостния вид на кожата. А за витамин С специално ще кажем, че е най-добрият в грижата за кожата – подобрява тена, изсветлява пигментни петна, предпазва от фотоувреждане, подпомага синтеза на колаген и стяга кожата. Той е и основна съставка в редица серуми и продукти за грижа за кожата и околоочната зона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com