Най-после намериха концесионер на плажа в "Аспарухово"

4058
Най-после намериха концесионер на плажа в "Аспарухово"
Снимка: Novavarna.net

Плажът в "Аспарухово" вече има концесионер, съобщи областният управител Стоян Пасев. Само една фирма е проявила интерес към плажната ивица, която и тази година се отдава изцяло.

Заради липса на желаещи да я наемат, цената бе намалена от 200 на 108 хил. лв. Договорът в Министерството на туризма вече е подписан. До края на седмицата спечелилият ще бъде официално обявен, добави Пасев, цитиран от "Дарик".

Тръгва корабче между "Аспарухово" и Морската гара във Варна

В 16,00 часа ще бъде първият курс на кораба „Белла", който ще вози пътници между „Аспарухово" и Морската гара. Това обяви...

От 66 плажа във Варненско 32 са останали без концесионер и наемател. В морската столица без стопанин е единствено Офицерски плаж - Запад, а Офицерски - Изток, който е забранен за посещения заради лоши екопоказатели, има концесионер.

Наемател на плажа на Кабакум отново е фирма на бизнесмена Веселин Марешки. И тази година така нереченият "фитнес" на фармацефтичния бос няма да бъде съборен, тъй като принадлежи на концесионера на плажа, върху който се намира, обясни Пасев.

Областният управител е пуснал запитване дали може да се осигури водно спасяване на плажа в Камчия от концесионните такси от други общини, тъй като той няма наемател. През миналата година там е имало 6 удавени, каза още Пасев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com